Lalandia Billund - hem till Skandinaviens största vattenland

Ta med hela familjen till Danmark och upplev det fantastiska semestercentret Lalandia i Billund! På Lalandia hittar ni aktiviteter för alla smaker och behöver aldrig oroa er för att det roliga tar slut!

När du bokar din resa till Lalandia i Billund med Sembo får du upp till 20% rabatt på färjebiljetten med Stena Line till och från Danmark när du köper färja och boende tillsammans.

Lalandia Billund - hem till Skandinaviens största vattenland

Lalandia i Billund - Vattenlandet med det lilla extra

Lalandia i Billund är bland annat hem till Skandinaviens största vattenland, Aquadome. I detta tropiska vattenparadis finns allt för den äventyrliga familjen, från de spännande vattenrutschkanorna Turbo Racer och Twister, till vågpool, varma jacuzzis och bastu med aromaterapi.

Lalandia är den perfekta destinationen för en minisemester med familjen. Nöjescentret erbjuder mängder av roligheter för alla åldrar, och förutom bassänger och rutschkanor på Lalandia, hittar du en värld av aktiviteter såsom bowling, minigolf och det barnvänliga Monky Tonky Land. När hungern slår till finns det flera restauranger att välja mellan, från italienska rätter till våfflor för de sötsugna.

1 destination, 5 parker

Lalandia är en av 5 attraktionsparker som utgör Legoland Billund Resort. De andra parkerna LEGOLAND, LEGOLAND LEGO House, WOW Park och Givskud Zoo har lika mycket att se och göra och ligger inte långt ifrån.

Aktiviteter på Lalandia Billund

Lalandia i Billunds största attraktion är Aquadome, som på sina 10,000 kvadratmeter har utsetts till Skandinaviens största vattenpark. På Aquadome kan du susa nerför de roliga vattenrutschkanorna, åka på vågorna i vågbassängen eller dyka ner i grottbassängen. Aquadome erbjuder även en uppvärmd spapool utomhus, bubbelpooler, bastu och saunagus för den som vill koppla av en stund efter allt badande och åkande!

Monky Tonky Land är det ultimata leklandet för barnen! Här kan de delta i flera kreativa aktiviteter och till och med göra sitt eget godis! Dessutom finns det trampoliner, go-kart, rutschkanor och ett djungelgym i Monky Tonky Land för att garantera timmar av kul!

För de lite äldre barnen och vuxna som badat färdigt finns padelbanor, bowlinghall, minigolf, ishall, klättervägg och den 16-meter höga höghöjdsbanan Adventure Tower.

Bo på Lalandia Billund

På Lalandia kan du komplettera din upplevelse genom att bo över i ett av parkens mysiga semesterhus/stugor. Dessa stugor har massor av plats och är därmed perfekta för familjesemestern. Bokar du en vistelse i en av stugorna ingår inträde till Aquadome och Monky Tonky Land. Alla stugor har wifi och det finns flera kostnadsfria parkeringsplatser i området.

Få upp till 20% rabatt på färjan

Vill du ta färjan till Jylland går det flera avgångar varje vecka både från Göteborg till Fredrikshamn och från Halmstad till Grenå.

När du bokar din resa till Lalandia i Billund med Sembo får du upp till 20% rabatt på färjebiljetten till och från Danmark när du köper färja och boende tillsammans. Du ser det rabatterade priset direkt i Sembos reseverktyg när du söker på färja och boende samtidigt.

Rabatten gäller på alla Stena Line färjor som avgår från Göteborg och Halmstad.

Flyg från Arlanda till Billund

Visste du att du kan flyga direkt från Arlanda till Billund i Danmark? Under 2024 flyger SAS direkt från Arlanda till Billund fem gånger i veckan medan Norwegian flyger två gånger i veckan i juni, juli och augusti.

Lalandia ligger endast 4 kilometer från Billunds flygplats. Det går flera lokala bussar om dagar från flygplatsen till Lalandia och Legoland, bland annat linje 43 och 143. Mer information om busstider och linjer finns på rejseplanen.dk. Vill man istället ta en taxi kostar det cirka 100 DKK enkel väg.

Med bil via Öresundsbron eller färjan från Helsingborg

Väljer du att resa med bil till Lalandia i Billund kan du enkelt ta dig över till Danmark från Skåne via bro eller färja. Åk över Öresundsbron eller ta bilen på färjan från Helsingborg till Helsingör och kör sedan mot Köpenhamn. När du passerat Köpenhamn kör du mot Kolding via Odense och därefter följer du skyltarna mot Billund.

Läs mer om hur du bäst tar till Lalandia Billund från Sverige

Bo på Lalandia Billund

Hotellförslag
Hotell med 3 stjärnor
Upptäck de mest populära och prisvärda hotellen här!
Hotell med 4-5 stjärnor
Upptäck de mest populära och lyxiga hotellen här!
Camping, hus och lägenheter
Upptäck våra mest populära och prisvärda boenden här!
Bygg din resa med Amelia, vår AI-reseplanerare