Oktoberfest i München

Gör en oförglömlig resa till hjärtat av Bayern och upplev världens största folkfest - Oktoberfest i München. Med en atmosfär fylld av tradition, glädje och gemenskap bjuder Oktoberfest på en härlig blandning av tysk öl, utsökt mat, livlig musik och färgsprakande festligheter. Oavsett om du är ölentusiast, kulturälskare eller bara ute efter en rolig upplevelse kommer Oktoberfest i München utan tvekan att ge dig minnen för livet.

Oktoberfest i München

Upplev magin på Oktoberfest i München

Oktoberfest äger rum varje år från slutet av september till första helgen i oktober och är en hyllning till den bayerska kulturen och traditionerna. Den pågår i 16-18 dagar och lockar miljontals besökare från över hela världen. Festivalen inleds med den traditionella öppningsceremonin, där Münchens borgmästare tappar upp den första öltunnan och utropar "O'zapft is!" - ett bayerskt ordspråk som betyder "Det är tappat!".

Fest i tält och kulinariska upplevelser

Oktoberfestens hjärta är de ikoniska öltälten där du kan prova den bästa bayerska ölen som bryggs speciellt för tillfället av Münchens berömda bryggerier. Varje tält har sin egen unika atmosfär, från det stora och festliga Hofbräu-tältet till det mer intima Augustiner-tältet. Förutom öl erbjuder festivalen också ett brett utbud av kulinariska tyska läckerheter. Prova de saftiga bratwursts, krispiga pretzels, grillad kyckling och den berömda schweinshaxen (grillad fläsklägg). Det finns garanterat något gott för alla.

Musik och underhållning

Ingen Oktoberfest är komplett utan den livliga musiken som fyller luften med traditionella bayerska melodier och moderna hits. Alla tält har en egen orkester som spelar allt från polkor och valser till populära tyska schlagerlåtar. Dessutom finns det mängder av åkattraktioner och spel på festivalområdet, från karuseller och pariserhjul till glidande tält och spökhus, vilket ger underhållning för hela familjen.

Upplev den bayerska kulturen

Oktoberfest är också ett tillfälle att fördjupa sig i den bayerska kulturen. Många besökare klär sig i de traditionella nationaldräkterna dirndl och lederhosen och du får uppleva folkdans, parader och massor av bayersk gemytlighet. Du kan också besöka de olika utställningarna och marknaderna på festivalen där du kan köpa handgjorda souvenirer och hantverk.

Bygg din resa till München med Sembo

För att få ut så mycket som möjligt av din Oktoberfest-upplevelse är det en bra idé att planera ditt besök i förväg. Boka plats i något av de populära öltälten för att vara säker på att få en bra plats, och se till att boka ditt boende i god tid eftersom hotellrummen säljs ut snabbt. Det finns också guidade turer som ger dig en inblick i festivalens historia och traditioner. Med Sembo kan du boka ditt hotell, flyg och reservera din plats på Oktoberfest.

Oktoberfest i München är en upplevelse som ingen annan. Så ta på dig dina lederhosen eller din dirndl, samla dina vänner och gör dig redo för en fest du aldrig kommer att glömma! Skål - eller som de säger i Bayern: Prost!

Vi rekommenderar: Oktoberfest i München

Välj mellan flera olika resor inkl. plats i ett öltält

Budgetvänlig: Oktoberfest i München

Välj mellan flera olika resor inkl. plats i ett öltält - billigaste alternativet

Utvalda hotell i München

Amelia avatar
Möt Amelia, vår nya reseplanerare