Sök och boka resa

search
Vart vill du resa?
När vill du resa?
Resenärer  

Magplask och sommarland

En upptäcktsresa för nyfikna
LÄS MER

Magplask och sommarland

 

Start: Göteborg-Frederikshavn.Mål: Jylland.Reslängd:4 nätter, ca 15 mil (exkl. utflykter).
Dag 1: Utresa Göteborg-Frederikshavn.Incheckning på The Reef i Frederikshavn - ett karibiskt vattenäventyr. Bad, karibisk musik och buffé på kvällen i hotellets restaurang, Calypso.
Dag 2: Bad på The Reef på förmiddagen och utcheckning från hotellet. Stanna till på Palmestranden i norra Frederikshavn. Grilla på stranden, stora grillar finns att låna. Bada med äkta palmsus, stranden är barnvänlig. Stanna vid Råbjerg Mile mellan Frederikshavn och Skagen, en av Nordeuropas största inlandsdyner. Ökenkänsla och hänförande utsikt från sanddynerna. Kort bilresa till Danland Hirtshals Fyrklit. Bad på stranden eller i inomhuspoolen med vattenrutschbana. Körsträcka ca 5 mil.
Dag 3: Besök Nordsö Oceanarium i Hirtshals. Gå på expedition och lär dig mer om Nordsjön. Gratis entré för barn när man bokar sin resa med Sembo, max 3 barn per vuxen. Oceanariet har en fin restaurang. Resten av dagen fritt för stranden/inomhusbad eller ännu en utflykt. Kanske till klassikern Skagen för att se Grenen där Kattegatt och Skagerack möts. Ta en strandpromenad eller åk med den s.k. Sandormen en "traktorbuss". Körsträcka Hirtshals-Skagen ca 5 mil. Eller ta en tur till Örnereservatet mellan Hirtshals och Skagen och beundra stora rovfåglar som havsörn och kungsörn. 
Dag 4: Utflykt till Fårup Sommerland, en av de tre bästa familjenöjesparker i världen. Körsträcka Hirtshals-Fårup ca 14 mil. Häftiga åkattraktioner som Lynen och Falken, och ett stort utbud för yngra barn. Stora ytor, studsmattor mm för barn med spring i benen och ett stort vattenland. Här finns bra utbud av restauranger men även ett picknickområde för er med egen matsäck. 
Dag 5: Check-out från Danland Hirtshals. Besök Rubjerg Knude Fyr en fantastisk fyr direkt vid stranden nära Lönstrup med hänförande utsikt. Körsträcka Hirtshals-Lönstrup ca 3 mil
Family Farm Park Lökken. Här kommer du riktigt nära djuren. Perfekt för dig som älskar att krama och klappa djur. Här finns ett café som erbjuder båda mat till gästerna och "matpakke" för att mata djuren. Körsträcka Lönstrup-Lökken ca 2 mil
Bilresa tillbaka till Frederikshavn. Körsträcka ca 5 mil. Hemresa Frederikshavn-Göteborg. Passa på att handla i färjans bordershop under överfarten.

Start: Göteborg-Frederikshavn.
Mål: Jylland.
Reslängd:4 nätter, ca 15 mil (exkl. utflykter).

Dag 1: 
Utresa Göteborg-Frederikshavn.Incheckning på The Reef i Frederikshavn - ett karibiskt vattenäventyr. Bad, karibisk musik och buffé på kvällen i hotellets restaurang, Calypso.

Dag 2: 
Bad på The Reef på förmiddagen och utcheckning från hotellet. Stanna till på Palmestranden i norra Frederikshavn. Grilla på stranden, stora grillar finns att låna. Bada med äkta palmsus, stranden är barnvänlig. Stanna vid Råbjerg Mile mellan Frederikshavn och Skagen, en av Nordeuropas största inlandsdyner. Ökenkänsla och hänförande utsikt från sanddynerna. Kort bilresa till Danland Hirtshals Fyrklit. Bad på stranden eller i inomhuspoolen med vattenrutschbana. Körsträcka ca 5 mil.

Dag 3: 
Besök Nordsö Oceanarium i Hirtshals. Gå på expedition och lär dig mer om Nordsjön. Gratis entré för barn när man bokar sin resa med Sembo, max 3 barn per vuxen. Oceanariet har en fin restaurang. Resten av dagen fritt för stranden/inomhusbad eller ännu en utflykt. Kanske till klassikern Skagen för att se Grenen där Kattegatt och Skagerack möts. Ta en strandpromenad eller åk med den s.k. Sandormen en "traktorbuss". Körsträcka Hirtshals-Skagen ca 5 mil. Eller ta en tur till Örnereservatet mellan Hirtshals och Skagen och beundra stora rovfåglar som havsörn och kungsörn. 

Dag 4: 
Utflykt till Fårup Sommerland, en av de tre bästa familjenöjesparker i världen. Körsträcka Hirtshals-Fårup ca 14 mil. Häftiga åkattraktioner som Lynen och Falken, och ett stort utbud för yngra barn. Stora ytor, studsmattor mm för barn med spring i benen och ett stort vattenland. Här finns bra utbud av restauranger men även ett picknickområde för er med egen matsäck. 

Dag 5: 
Check-out från Danland Hirtshals. Besök Rubjerg Knude Fyr en fantastisk fyr direkt vid stranden nära Lönstrup med hänförande utsikt. Körsträcka Hirtshals-Lönstrup ca 3 mil

Family Farm Park Lökken. Här kommer du riktigt nära djuren. Perfekt för dig som älskar att krama och klappa djur. Här finns ett café som erbjuder båda mat till gästerna och "matpakke" för att mata djuren. Körsträcka Lönstrup-Lökken ca 2 mil

Bilresa tillbaka till Frederikshavn. Körsträcka ca 5 mil. Hemresa Frederikshavn-Göteborg. Passa på att handla i färjans bordershop under överfarten.


Populära hotell