ITALIEN

ADRIAKUSTEN

Italy_Top

HELA FAMILJEN FRÅN

8.729:-

  • Färja
  • Totalt 12 övernattningar
  • Prisex. i period 6/6-18/6 (Två vuxna + två barn under 14 år.)

Planera resvägen och upplev lite extra.

Tolv nätter frihet. Karlsbron, varma dopp och romantik.

Start: Utresa med nattfärja Trelleborg-Rostock. Hemresa med färja Puttgarden-Rödby och Helsingör-Helsingborg. 

Mål: Italienska Adriakusten.

Reslängd: 12 nätter, 320 mil

 

Semesteräventyret börjar redan i Trelleborg när ni kör ombord på nattfärjan till Rostock. Väl ombord kan alla i familjen koppla av, leka och sova i den bekväma hytten som du bokat samtidigt med överfarten.

 

Nästa morgon efter frukost fortsätter färden mot Prag via Berlin, sköna Dresden och porslinsstaden Meissen.

 

Prag är en mycket vacker stad med intressant historia och stort kulturellt utbud. Boka minst två nätter så hinner ni se lite av allt det fantastiska. Körsträcka ca 58 mil. Här hittar ni våra hotell i Prag.

 

Efter två nätter i Prag är det dags för etapp två till slutdestinationen Caorle på Italienska Adriakusten. Färden tar er genom vackra landskap med höga berg och djupa dalar. Stanna ofta och njut av utsikten - den är på vissa ställen hänförande vacker.

 

Sent på kvällen är ni framme i Caorle. Nu väntar massor av sol och bad i Caorle hittar ni massor av härliga familjehotell. Körsträcka ca 90 mil.

 

Efter en skön vecka, utvilade och med många semesterminnen bär det av hemåt igen. Kör via Brennerpasset mot Innsbruck. Passet har flera broar som alla bjuder på vackra vyer - den mest häpnadsväckande är Europabrücke med körbanan nästan 200 meter över marken.

 

Om du inte vill köra hem i ett sträck kan du dela upp körsträckan och stanna t.e.x en natt i den lilla alpbyn Ellbögen som ligger ca 13 km söder om Innsbruck. Körsträcka ca 44 mil.

 

Sista dagen, kör de vackra vägarna norrut via Romantische Strasse. Ta god tid på er och stanna till i t.ex Dinkelsbühl eller, Rothenburg ob der Tauber - den ligger längs vägen, väg Fernpassstraße/B17 och A7b. Flanera, drick en kopp kaffe, ta en kopp till. Ingen brådska, hotellet i Kassel är redan bokat för natten. Körsträcka ca 67 mil.

 

Pigga och glada väntar så sista etappen från Kassel till färjeläget i Puttgarden och överfart till Rödby i Danmark. Överfarten tar ca en timme lagom för en lunch och kanske lite shopping i butiken ombord. Från Rödby till Helsingör är det ca 20 mil, sedan färja över Öresund till Helsingborg. Sträcka att köra till Helsingör, ca 67 mil..
  Laddar...
Res från:  Till:

Överfart:
Res via:
 Ort 1:
 Ort 2:
 Ort 3:
 Ort 4:
 Ort 5:

Detaljerad färdbeskrivning

Skriv ut färdbeskrivning