Sök och boka resa

search
Vart vill du resa?
När vill du resa?
Resenärer  

Normandie och Paris

Spännande museer, historiska platser och fantastiska sevärdheter.
Den här resan tar dig till Normandie och Dagen D 1944, där du får
lära dig om de allierades befrielse av Frankrike i Normandie och
uppleva den unika atmosfären i Normandie.

Bygg din resa

Resan i korthet:
• Dag 1-5: Port-en-Bessin-Huppain, nära Omaha Beach
Port-en-Bessin-Huppain, nära Omaha Beach. Härifrån kan du åka till bland annat Omaha Beach, Utah Beach, Bayeux och Mont Saint-Michel.
 
• Dag 5-7: Deauville
Upptäck Caen och Deauville.  
 
• Dag 7-8: Paris
Upplev magiska Paris.
 
Du kan såklart ändra på alla förslagen så att du hittar just det som passar dig!

Resan i korthet:

• Dag 1-5: Port-en-Bessin-Huppain, nära Omaha Beach

Port-en-Bessin-Huppain, nära Omaha Beach. Härifrån kan du åka till bland annat Omaha Beach, Utah Beach, Bayeux och Mont Saint-Michel.

 

• Dag 5-7: Deauville

Upptäck Caen och Deauville.  

 

• Dag 7-8: Paris

Upplev magiska Paris.

 

Du kan såklart ändra på alla förslagen så att du hittar just det som passar dig!


Knapp


Upplev den idylliska byn Bayeux

Normandiet - Bayeux

Upplev den idylliska byn Bayeux


Knapp

Hitta din resa till Normandie och Paris

Tips och inspiration för Normandie
Hur tar jag mig runt?
Om du vill uppleva Normandie på bästa sätt bör du ta dig runt med bil, så vi rekommenderar att du kör bil från Sverige alternativt flyger till Paris och hyr en bil, och köra till Normandie, det tar cirka 3 timmar med bil från Paris till Port-en-Bessin-Huppain. Hyr bil här.  
Dag 1-5: Stora upplevelser i Normandie
Omaha BeachDu kan inte besöka Normandie utan att se Omaha Beach, där de allierade landsteg på Dagen D den 6 juni 1944. Gör också ett stopp vid den amerikanska kyrkogården i Colleville Sur Mer, känd från filmen Saving Private Ryan. I Saint Lauren sur Mer, som staden intill Omaha Beach heter, kan du vandra på stranden och på sanddynerna där du fortfarande kan hitta bunkrar, varav vissa går att gå in i. Det finns också ett litet museum. Om du inte har fått nog av krigshistoria kan du på eftermiddagen fortsätta till Arromanches, en annan av de landstigningsplatser som var en del av Gold Beach. Här finns också ett litet museum - Musée du Débarquement.

Utah BeachUtah Beach är platsen där de första amerikanska trupperna landsteg den 6 juni 1944. Museet berättar historien om Dagen D i tio sekvenser från planeringen till slutresultatet och segern. På vägen hem stannar du vid Pointe du Hoc, där du har möjlighet att se ännu fler bunkrar och kraterhål. Du hittar till Pointe du Hoc via väg D514, det ligger på en klippa som vetter mot kusten mellan Grandcamp och Vierville.

Tips och inspiration för Normandie

Hur tar jag mig runt?

Om du vill uppleva Normandie på bästa sätt bör du ta dig runt med bil, så vi rekommenderar att du kör bil från Sverige alternativt flyger till Paris och hyr en bil, och köra till Normandie, det tar cirka 3 timmar med bil från Paris till Port-en-Bessin-Huppain. Hyr bil här.

Dag 1-5: Stora upplevelser i Normandie

Omaha Beach
Du kan inte besöka Normandie utan att se Omaha Beach, där de allierade landsteg på Dagen D den 6 juni 1944. Gör också ett stopp vid den amerikanska kyrkogården i Colleville Sur Mer, känd från filmen Saving Private Ryan. I Saint Lauren sur Mer, som staden intill Omaha Beach heter, kan du vandra på stranden och på sanddynerna där du fortfarande kan hitta bunkrar, varav vissa går att gå in i. Det finns också ett litet museum. Om du inte har fått nog av krigshistoria kan du på eftermiddagen fortsätta till Arromanches, en annan av de landstigningsplatser som var en del av Gold Beach. Här finns också ett litet museum - Musée du Débarquement.

Omaha beach


Utah Beach

Utah Beach är platsen där de första amerikanska trupperna landsteg den 6 juni 1944. Museet berättar historien om Dagen D i tio sekvenser från planeringen till slutresultatet och segern. På vägen hem stannar du vid Pointe du Hoc, där du har möjlighet att se ännu fler bunkrar och kraterhål. Du hittar till Pointe du Hoc via väg D514, det ligger på en klippa som vetter mot kusten mellan Grandcamp och Vierville.


Knapp

Bayeux och den berömda BayeuxtapetenBayeux är en underbart lugn och historisk stad i Normandie med vackra byggnader, en mycket fransk atmosfär och mycket historia.Bayeuxtapeten gjorde staden berömd redan år 1066. Det är en över 70 meter lång gobeläng som illustrerar den normandiska invasionen av England och slaget vid Hastings, och den har mirakulöst nog bevarats sedan den skapades.  Historiker har arbetat outtröttligt för att analysera gobelängen och med den medföljande audioguiden kan alla besökare lyssna på den historia som den berättar om den normandiska erövringen. 
Memorial Museum of the Battle of NormandyI Bayeux kan du också besöka minnesmuseet för slaget om Normandie. Den andra viktiga delen av Bayeux historia är Dagen D. Brittiska, amerikanska och kanadensiska soldater anlände till de närliggande stränderna och kämpade mot de tyska ockupanterna, och Bayeux var faktiskt den första staden som befriades. Du kan lära dig allt om detta på Memorial Museum of the Battle of Normandy, som dokumenterar allt som har med denna ödesdigra dag att göra. Bland annat varför trupperna landade på just dessa stränder och vilka konsekvenser det fick.
Upptäck Mont Saint-MichelMont Saint-Michel är en av de mest besökta platserna i Frankrike och tar emot omkring 2,5 miljoner besökare per år. Den ikoniska ön med mer än tusen år av historia bakom sig är definitivt värd ett besök, även om det är en 1 timme och 45 minuters bilresa från Omaha Beach. Mont Saint-Michel blir till en ö när det är högvatten - en fantastisk syn!  Inträdet till Mont Saint-Michel är gratis och du kan tillbringa hela dagen med att njuta av byn och utsikten. Det finns dock många saker att se och göra, bland annat museer, kyrkor och naturligtvis det spektakulära klostret på toppen. Det finns en inträdesavgift för klostret (10 euro) och det är väl värt det för att utforska det historiska monumentet. Ett tips är att ta med en picknickkorg eftersom det är dyrt att äta på restaurangerna i staden.
 

Bayeux

Bayeux och den berömda Bayeuxtapeten
Bayeux är en underbart lugn och historisk stad i Normandie med vackra byggnader, en mycket fransk atmosfär och mycket historia.Bayeuxtapeten gjorde staden berömd redan år 1066. Det är en över 70 meter lång gobeläng som illustrerar den normandiska invasionen av England och slaget vid Hastings, och den har mirakulöst nog bevarats sedan den skapades.
Historiker har arbetat outtröttligt för att analysera gobelängen och med den medföljande audioguiden kan alla besökare lyssna på den historia som den berättar om den normandiska erövringen.

Memorial Museum of the Battle of Normandy
I Bayeux kan du också besöka minnesmuseet för slaget om Normandie. Den andra viktiga delen av Bayeux historia är Dagen D. Brittiska, amerikanska och kanadensiska soldater anlände till de närliggande stränderna och kämpade mot de tyska ockupanterna, och Bayeux var faktiskt den första staden som befriades. Du kan lära dig allt om detta på Memorial Museum of the Battle of Normandy, som dokumenterar allt som har med denna ödesdigra dag att göra. Bland annat varför trupperna landade på just dessa stränder och vilka konsekvenser det fick.

Upptäck Mont Saint-Michel
Mont Saint-Michel är en av de mest besökta platserna i Frankrike och tar emot omkring 2,5 miljoner besökare per år. Den ikoniska ön med mer än tusen år av historia bakom sig är definitivt värd ett besök, även om det är en 1 timme och 45 minuters bilresa från Omaha Beach. Mont Saint-Michel blir till en ö när det är högvatten - en fantastisk syn!

Inträdet till Mont Saint-Michel är gratis och du kan tillbringa hela dagen med att njuta av byn och utsikten. Det finns dock många saker att se och göra, bland annat museer, kyrkor och naturligtvis det spektakulära klostret på toppen. Det finns en inträdesavgift för klostret (10 euro) och det är väl värt det för att utforska det historiska monumentet. Ett tips är att ta med en picknickkorg eftersom det är dyrt att äta på restaurangerna i staden.

 


Knapp

Missa inte Mont Saint-Michel

Upptäck Mont Saint-Michel

Mont Saint-Michel är en av de mest besökta städerna i Frankrike
och har 2,5 miljoner besökare om året.


Dag 5-7: Caen och Deauville
Museer i Caen Du kan fortsätta din resa i andra världskrigets fotspår med ett besök i Caen. Strax utanför Caen ligger War Memorial  som är väl värt ett besök. Det finns också många andra museer och sevärdheter i staden som du kan kolla in när du är där, till exempel klostret Sainte-Trinité, Château de Caen, Musée des Beaux-Arts des Caen och Musée de Normandie.
 
Vackra Deauville Deauville är en turiststad med vackra stränder som lockar till avkoppling och kanske ett uppfriskande dopp i Engelska kanalen. Det finns gott om aktiviteter i området, till exempel segling, golf och ridning. Det är också ett mecka för hästkapplöpning, med Hippodrome Deauville La Touques och det vackra Casino Barrière. Du befinner dig i det klassiska Calvadosområdet, så passa på att prova en lokal version av denna dryck. 
 

Kalkklipporna i Étretat Några mil norr om Deauville ligger Étretat, som är hem till Frankrikes kanske allra vackraste kalkklippor. Två av de tre mest kända klipporna går att se från stranden inne i Étretat, men allra vackrast utsikt får du från vandringsleden precis söder om staden. 
 
Dag 7-8: Paris
Det finns mycket att se och göra i Paris, så om du inte har besökt staden tidigare rekommenderar vi en extra natt eller två i staden för att du ska få mer tid. Du kan enkelt lägga till fler dagar i samband med att du bokar din resa. 
 
Tips för Paris:
Bege dig till Trocadéro och ta en promenad i Trocadéroträdgården för att få en fantastisk utsikt över Eiffeltornet, som du förstås också måste klättra upp i!  Boka dina biljetter till Eiffeltornet i förväg så att du inte behöver tillbringa för mycket tid i kön! 
 
Triumfbuen og Champs-ElyséesFortsätt sedan till Triumfbågen. Om du vill kan du klättra på den eller bara beundra den på avstånd. Ta sedan en promenad längs Champs-Elysées och kolla in de stora (och dyra) designbutikerna, som Chanel, Louis Vuitton och Cartier. 
 
Montmartre och Sacre CoeurÅk söderut och besök Grand Palais, Petit Palais och Pont Alexandre III. Ta sedan tunnelbanan till Anvers och besök Montmartre. Den har en annorlunda atmosfär och du kan se målare och andra gatukonstnärer längs de vackra gatorna. Missa inte den vackra katedralen Sacré-Cœur. Om du blir hungrig kan du slå dig ner på en av de fina restaurangerna i Montmartre, till exempel Restaurant Maison Rose. 
 
 

Caen

Dag 5-7: Caen och Deauville

Museer i Caen
Du kan fortsätta din resa i andra världskrigets fotspår med ett besök i Caen. Strax utanför Caen ligger War Memorial som är väl värt ett besök. Det finns också många andra museer och sevärdheter i staden som du kan kolla in när du är där, till exempel klostret Sainte-Trinité, Château de Caen, Musée des Beaux-Arts des Caen och Musée de Normandie.

 

Vackra Deauville
Deauville är en turiststad med vackra stränder som lockar till avkoppling och kanske ett uppfriskande dopp i Engelska kanalen. Det finns gott om aktiviteter i området, till exempel segling, golf och ridning. Det är också ett mecka för hästkapplöpning, med Hippodrome Deauville La Touques och det vackra Casino Barrière. Du befinner dig i det klassiska Calvadosområdet, så passa på att prova en lokal version av denna dryck.

 

Deauville

Kalkklipporna i Étretat
Några mil norr om Deauville ligger Étretat, som är hem till Frankrikes kanske allra vackraste kalkklippor. Två av de tre mest kända klipporna går att se från stranden inne i Étretat, men allra vackrast utsikt får du från vandringsleden precis söder om staden.

 

Dag 7-8: Paris

Det finns mycket att se och göra i Paris, så om du inte har besökt staden tidigare rekommenderar vi en extra natt eller två i staden för att du ska få mer tid. Du kan enkelt lägga till fler dagar i samband med att du bokar din resa. 

 

Tips för Paris:

Bege dig till Trocadéro och ta en promenad i Trocadéroträdgården för att få en fantastisk utsikt över Eiffeltornet, som du förstås också måste klättra upp i! Boka dina biljetter till Eiffeltornet i förväg så att du inte behöver tillbringa för mycket tid i kön! 

 

Triumfbuen og Champs-Elysées
Fortsätt sedan till Triumfbågen. Om du vill kan du klättra på den eller bara beundra den på avstånd. Ta sedan en promenad längs Champs-Elysées och kolla in de stora (och dyra) designbutikerna, som Chanel, Louis Vuitton och Cartier. 

 

Montmartre och Sacre Coeur
Åk söderut och besök Grand Palais, Petit Palais och Pont Alexandre III. Ta sedan tunnelbanan till Anvers och besök Montmartre. Den har en annorlunda atmosfär och du kan se målare och andra gatukonstnärer längs de vackra gatorna. Missa inte den vackra katedralen Sacré-Cœur. Om du blir hungrig kan du slå dig ner på en av de fina restaurangerna i Montmartre, till exempel Restaurant Maison Rose

 

 


Knapp
Moulin RougePå kvällen kan du se kabaré på Moulin Rouge. Det är dyrt, men upplevelsen är värd det. Glöm inte att boka i förväg och beställ ett glas champagne som avslutning på showen! Om du har mer energi efteråt kan du utforska nattlivet i Paris!
 
Om du har mer tid: • Kolla in det futuristiska Centre Pompidou • Se impressionistisk konst på Musée d'Orsay • Ta en promenad i den vackra Jardin du Luxembourg • Shoppa i designbutikerna på Rue du Faubourg St Honoré • Utforska Paris katakomber - begravningsplats för över 6 miljoner människor! • Få en utsikt över staden från Seine på Bateaux Mouches • Gör en utflykt till solkungen Versailles, som ligger utanför staden • Besök den impressionistiske målaren Monets vackra trädgårdar i Giverny  
 

Moulin Rouge
På kvällen kan du se kabaré på Moulin Rouge. Det är dyrt, men upplevelsen är värd det. Glöm inte att boka i förväg och beställ ett glas champagne som avslutning på showen! Om du har mer energi efteråt kan du utforska nattlivet i Paris!

 

Om du har mer tid:
• Kolla in det futuristiska Centre Pompidou
• Se impressionistisk konst på Musée d'Orsay
• Ta en promenad i den vackra Jardin du Luxembourg
• Shoppa i designbutikerna på Rue du Faubourg St Honoré
• Utforska Paris katakomber - begravningsplats för över 6 miljoner människor!
• Få en utsikt över staden från Seine på Bateaux Mouches
• Gör en utflykt till solkungen Versailles, som ligger utanför staden
• Besök den impressionistiske målaren Monets vackra trädgårdar i Giverny
 

 

Eiffeltårnet

Paris by nightn


Knapp