BILSEMESTER TILL DANMARK

Planera resvägen och upplev lite extra.
Magplask och sommarland. Upptäcktsresa för nyfikna.
Resan börjar på färjan mellan Trelleborg till Sassnitz. Häng med!
Start: Göteborg-Frederikshavn.
Mål: Jylland.
Reslängd: 4 nätter, ca 15 mil (exkl. utflykter).
Läs mer...

Dag 1:

Utresa Göteborg-Frederikshavn.Incheckning på The Reef i Frederikshavn - ett karibiskt vattenäventyr.
Bad, karibisk musik och buffé på kvällen i hotellets restaurang, Calypso.

Dag 2:
Bad på The Reef på förmiddagen och utcheckning från hotellet. Stanna till på Palmestranden i norra Frederikshavn. Grilla på stranden, stora grillar finns att låna. Bada med äkta palmsus, stranden är barnvänlig.
Stanna vid Råbjerg Mile mellan Frederikshavn och Skagen, en av Nordeuropas största inlandsdyner. Ökenkänsla och hänförande utsikt från sanddynerna. Kort bilresa till Danland Hirtshals Fyrklit. Bad på stranden eller i inomhuspoolen med vattenrutschbana. Körsträcka ca 5 mil.

Dag 3:
Besök Nordsö Oceanarium i Hirtshals. Gå på expedition och lär dig mer om Nordsjön. Entré: fr 165 DKK/vuxen. Gratis entré för barn när man bokar sin resa med Sembo, max 3 barn per vuxen. Oceanariet har en fin restaurang.
Resten av dagen fritt för stranden/inomhusbad eller ännu en utflykt. Kanske till klassikern Skagen för att se Grenen där Kattegatt och Skagerack möts. Ta en strandpromenad eller åk med den s.k. Sandormen en "traktorbuss". Körsträcka Hirtshals-Skagen ca 5 mil. Eller ta en tur till Örnereservatet mellan Hirtshals och Skagen och beundra stora rovfåglar som havsörn och kungsörn. Entré: fr 135 DKK/vuxen. 

Dag 4:
Utflykt till Fårup Sommerland, en av de tre bästa familjenöjesparker i världen. Körsträcka Hirtshals-Fårup ca 14 mil. Häftiga åkattraktioner som Lynen och Falken, och ett stort utbud för yngra barn. Stora ytor, studsmattor mm för barn med spring i benen och ett stort vattenland. Här finns bra utbud av restauranger men även ett picknickområde för er med egen matsäck. Entré: fr 255 DKK/vuxen. 

Dag 5:
Check-out från Danland Hirtshals. Besök Rubjerg Knude Fyr en fantastisk fyr direkt vid stranden nära Lönstrup med hänförande utsikt. Körsträcka Hirtshals-Lönstrup ca 3 mil 

Family Farm Park Lökken. Här kommer du riktigt nära djuren. Perfekt för dig som älskar att krama och klappa djur. Här finns ett café som erbjuder båda mat till gästerna och "matpakke" för att mata djuren. Entré: fr 70DKK/vuxen.

Körsträcka Lönstrup-Lökken ca 2 mil

Bilresa tillbaka till Frederikshavn. Körsträcka ca 5 mil.
Hemresa Frederikshavn-Göteborg. Passa på att handla i färjans bordershop under överfarten. 

SÅ RESER DU

flygresa flygsemester flygbiljett
FLYG - Vi söker bland över 100 flygbolag efter det bästa priset för dig. Du väljer själv vilka flygtider och resdagar som passar dig. Vi gillar flexibilitet. Boka flyg och boendet samtidigt och du är skyddad av paketreselagen och kan känna dig trygg.
Bilsemester Hyrbil
HYRBIL - Boka hyrbil på semestern. På Sembo samarbetar vi med Carnect som är en välkänd biluthyrningsfirma och våra avtal ger dig leveranstrygghet och ett förmånligt pris. Boka hyrbilen innan du reser så blir det både billigare och enklare.
Boka färja med Sembo
FÄRJA - Spara 20% på båtresan. Boka ditt boende och färja samtidigt så får du minst 20% rabatt på båtresan. Rabatten gäller oavsett om du väljer hotell, stuga eller lägenhet.