Sök och boka resa

search
Norefjell
» Våra resmål » Norge » Sommar - och skidsemester i fjällen » Norefjell

Norefjell i Norge

Med enbart 110 km till Oslo är Norefjell det självklara målet för en skid-weekend. Fjället har bl.a. nordens största fallhöjd med sina 1 010 meter. Norefjell är inte bara ett vinterresmål, sommarhalvåret har en hel del att bjuda på!

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Norefjell i Norge

Alpint

Med 22 nedfarter, 2 barnbackar och 4 transportpister är Norefjell ett mycket varierat och spännande ställe för en semester i den alpina glädjens tecken. De 11 liftarna binder samman området på ett fint sätt och de många snökanonerna gör stora delar av området snösäkert. Snowboardarna har sitt eget område med massor av utmaningar.

Längdåkning

120 km längdskidspår både i skog och på högfjället. Vid Høgevarde ligger en fjällstuga med en fantastisk utsikt.

Allt för barnen

Barnbacken är perfekt – här kan mamma och pappa grilla korv samtidigt som de tittar på barnens vilda framfart.

Övernattning

I Norefjell finns både stugor, semesterlägenheter och hotell. Samtliga ligger tämligen centralt i förhållande till skidanläggningen.

Aktiviteter utan skidor

Skidcentret vid foten av fjället har både restaurang och pub. Man kan även avnjuta en kopp varm choklad eller en god middag i det gamla Lifthuset från OS 1992.

Sommar I denna underbara natur får du ro i själen. På sommaren är här lite lugnare men du har även valmöjligheten till roliga aktiviteter. Här finns det vandringsturer och cykelturer på fjället eller i skogen. Du hittar flera ställen som erbjuder ridturer och du väljer själv om du vill ha med dig en guide eller ta dig runt på egen hand.

Är du golfintresserad finns här en fin 18-håls golfbana precis nedanför fjället. Med närheten till sjön finns här oändliga möjligheter till vattenaktiviteter såsom paddla kanot eller fiska.

En bit härifrån kan du även prova på gokart och crosscart med mera på Sigdal Motorcenter.