Sök och boka resa

search
Skeikampen
» Våra resmål » Norge » Sommar - och skidsemester i fjällen » Skeikampen

Skeikampen i Norge

Fjällets iögonfallande utsprång ger Skeikampen sin helt speciella särprägel.

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Skeikampen i Norge

Skeikampen är högt beläget i Gausdalen med fina alpina pisterna och de välpreparerade längdspåren vilket gör området till en av Norges bästa resmål.

Alpint

Den alpina anläggningen har fått ett markant lyft de senaste säsongerna. De 17 nedfarterna och de 9 liftarna fördelar sig fint över fjället och passar alla från barn och nybörjarnivå till de som är ute efter utmaningar på svart nivå. Med Lillehammer-liftkortet kan man även åka i pisterna på de närliggande Hafjell: Gålå och Kvitfjell.

Snowboard

I Snowboardparken bjuds det på big jumps, rails, pipes och många andra ingredienser snowboardåkarna på rejäla utmaningar. Skeikampen är även känt för sin fina offpiståkning. Fråga i skidskolan för ytterligare information.

Längdåkning

Skeikampen erbjuder ca 200 km preparerade längdspår i varierande terräng. Men hela området omfattar imponerande 600 km spår som samtliga kan nås från Skeikampen.

Aktiviteter utan skidor

Familjeaktiviteterna står i centrum på Skeikampen. När ni inte åker skidor lockar kanske en tur med hundspann eller airboard. Besök fjällkrogen Skeistua som ligger nära både utförsåkning och längdspår eller åk upp till toppen och café Galten.

Allt för barnen

Det finns två barnklubbar i Skeikampen. Bambini-klubben för 3 – 5 åringarna och Fjellbandidos för 6 – 12 åringarna. Här finns tid för både lek och undervisning. Vid foten av fjället ligger ett barnland med många roliga aktiviteter för de små.

Skeikampen är en säker, bra och rolig plats för alla. Alla övernattningsmöjligheter ligger i närheten av skidområdena.

Sommar Skeikampen ligger tre timmars bilväg norr om Oslo och här kan du koppla av och njuta av omgivningarna och samtidigt få en aktiv semester. Aktivitetsutbudet är brett och du kan välja mellan bland annat vandring, golf, ridning och härliga bad.

I närheten finns en del muséer att besöka bland andra Aulestad museum och Kittikbu museum. Till Lillehammer tar du dig enkelt med bil eller lokal transport. Hunderfossen familjepark är ett äventyr för barnen och det ligger enbart 30 kilometer bort.