Våra resmål » Brasilien
Brasilien

Brasilien

Landet som bjuder på sol, tropisk regnskog och glädjefylld kultur!

Sök och boka resa

search

Brasilien

Solsäkert, rytmisk samba och färgstark kultur är bara några ord som beskriver Brasilien bäst. Brasilien ligger i Sydamerika där huvudstaden är Brasilia och är världens femte största stat. Den behagliga värmen sträcker sig året runt och medeltemperaturen ligger på mellan 24-29 grader på dagen och i vattnet ligger medeltemperaturen oftast över 23 grader. Brasilien har ett fantastiskt djur- och naturliv med slående landskap, exotiska djur och tropisk regnskog. Längs med den långa kustlinjen finns de vackra vita stränderna kantade av höga palmträd. Brasiliens befolkning är väldigt gästvänliga och delar gärna med sig av sin glädjefyllda kultur.

Rio de Janeiro och festliga karnevalen

Rio de Janeiro är Brasiliens mest populära och besökta stad samt även en av världens vackraste städer. Precis som i övriga Brasilien är livsglädjen stor här, om inte störst och landskapet är häpnadsväckande vackert med en blandning av höga berg, djupa dalar, klarblått hav och den grönskande naturen. För ultimata stranddagar ska du besöka stränderna i Copacabana och Ipanema där du inte bara kan sola och bada utan även ta något att äta och dricka då stränderna är kantade av restauranger och barer. Prova brasilianska rätter som Ceviche, Feijoada och Moqueca och glöm inte att testa nationaldrycken Caipirinha. I både Copacabana och Ipanema finns även bra shopping. Stränderna är uppdelade i sektioner och posts med olika nummer där du bland annat kan hyra solsängar. Copacabana anses oftast som den lite mer fartfyllda stranden medan Ipanema anses som något lugnare och där mer lokalbefolkning håller till. Stränderna är även perfekta för en härlig strandpromenad speciellt på söndagar då all biltrafik från strandpromenaden stängs av och många väljer att cykla, åka inlines eller skateboard istället. För att uppleva kulturella platser är ett måste att besöka den kända kristusstatyn på det 710 meter höga berget Corcovado. Från detta berget är även utsikten fantastisk med en vy över hela Rio. En annan populär attraktion är att åka linbana upp till berget Pao de Acucar, som även kallas för Sockertoppen, för att även här få ta del av en enastående utsikt och få se kristusstatyn på håll.

Karnevalen i Rio är världens största och mest kända och för att uppleva denna färgsprakande fest ska du åka till Rio i februari då karnevalen alltid hålls 40 dagar före påsk. Under karnevalen fylls gatorna med folk från världens alla hörn för att få se denna enorma fest fyllt av samba, musik, fjädrar och glitter. Karnevalen pågår i fyra dagar, mellan lördag och tisdag och nästan all aktivitet står stilla under dessa dagar så som att många butiker håller stängt. Även om karnevalen är störst i Rio så pågår det en stor folkfest i hela Brasilien under denna period. Karnevalen är inte bara en fest, det är också en tävling då många sambaskolor tävlar om det prestigefyllda priset ”Campea do Carneval” som årets karnevalband och hela karnevalen livesänds på brasiliansk TV. Hela Rio de Janeiro dansar, ler och sprider glädje och karnevalen är något som borde upplevas någon gång i livet.

Förutom resor till Rio de Janeiro ordnar vi också resor till São Paulo, en storstad som har mycket att erbjuda. Upptäck sevärdheter som vackra parken Ibirapuera Park, den stora fotbollsarenan Arena Corinthians, São Paulo Cathedral och museumet Museu de Arte de São Paulo. Avenida Paulista är den stora shoppinggatan med olika butiker samt gallerior och Mercado Municipal är en marknad med diverse prylar, souvenirer och mat.

Amazonas regnskog

Som en omväxling från stränder, karneval och shoppingstråk bjuder regnskogen i Amazonas på en exotisk upplevelse med ett häftigt djur- och naturliv. Amazonas är världens största regnskog och här råder tropisk samt subtropisk regnskog där den kända floden Amazonfloden följer igenom. Här kan du bland annat få se djur som tukaner, papegojor, sköldpaddor, ödlor, grodor, olika fiskar och om du har tur även jaguarer. Här anordnas arrangerade djungelturer för turister som tar dig genom regnskogen och som oftast utgår ifrån staden Manaus. Amazonas regnskog är verkligen en unik och en exotisk upplevelse samt ett minne för livet.

Brasilien är ett annorlunda och ett upplevelserikt resmål som är väl värt ett besök. Här sparas inte på någonting och efter ett besök här lär du definitivt återvända hem med ett stort leende på läpparna som en påverkan av den härliga kulturen och de glädjefyllda människorna. Vill du också uppleva fantastiska Brasilien så tveka inte på att kontakta oss på Sembo!

Läs mer

Dölj

Visa karta