Våra resmål » Dominikanska republiken
Dominikanska republiken

Dominikanska republiken

En karibiskt och färgstarkt feelgood resmål!

Sök och boka resa

search

Dominikanska republiken

Denna fantastiska plats är som en karibisk dröm med vackra stränder, glädjespridande människor och rytmiska danser. Dominikanska Republiken är ett exotiskt resmål för dig som bara vill njuta och må bra. Här ligger medeltemperaturen på omkring 30 grader året runt och havstemperaturen på omkring 25 grader. Den bästa tiden att åka till Dominikanska Republiken är mellan november till april då det är lägst risk för regn och orkan. Trots att det är ett exotiskt drömresmål så är det väldigt prisvärt och inte alltför dyrt här. Visst lockar det med mjuka vita sandstränder, azurblått tropiskt hav och höga palmträd, Dominikanska Republiken har detta och mycket mer att erbjuda!

Karibiska upplevelser och rytmer

Vart du än befinner dig så kommer du mötas av glädjefyllda människor och latinsk dansmusik från stränderna, barerna och butikerna så det är svårt att låta bli att ryckas med. På dansgolven är det bachata och merengue som gäller med mycket svängande på höfterna och befolkningen bjuder gärna in turister för att lära sig dessa danser som har både spanska och afrikanska inslag. Efter att du utövat ett glädjerikt danspass kan du alltid svalka dig med en tropisk drink så som exempelvis piña colada eller någon annan god rom drink då just rom är en specialitet i Karibien.

Det dominikanska köket består av mycket färsk frukt som ananas, kokosnötter och mango och passa på att prova sockerrör som är en populär godsak. Den dominikanska nationalrätten består av ris, bönor, kyckling och sallad som befolkningen äter väldigt mycket utav och gärna flera gånger om dagen. Det värt att söka sig till de lokala restaurangerna där du kan äta en stor måltid för en billig peng då de typiska turistrestaurangerna är något dyrare. Här finns mycket souvenirbutiker om du vill köpa med dig något fint hem och glöm inte att pruta. Ett tips när du tar dig runt är att hyra bil eller åka minibuss istället för taxi eftersom de flesta av befolkningen inte har något körkort och kör därefter. Huvudstaden Santo Domingo är värt ett besök med vackra byggnader, restauranger och rommuseét Museo del Ron y la Caña där du kan få provsmaka och lära dig om rommens historia. Vill du göra något mer fartfyllt kan du genom utflykten Paradise Island åka speedboat till den lilla ön Cayo Paraiso.

Härliga semesterorter

Dominikanska Republiken erbjuder en mängd olika hotellalternativ och vi vet vilka semesterorter som är de mest populära och värda att spendera sin semester på. Punta Cana är en favorit med lång sandstrand och med närhet till stranden från i princip alla hotell. Vi erbjuder hotell i Punta Cana både med eller utan All Inclusive, barnvänliga hotell, poolområden och mycket mer beroende på vad du önskar. På de flesta hotell med All Inclusive ingår det mat, dryck, aktiviteter och underhållning men några hotell har satt ribban något högre som exempelvis Hard Rock Hotel som erbjuder room service dygnet runt, casinon och till och med en egen bröllopskoordinator om du planerar att gifta dig. Andra semesterorter som vi kan rekommendera är Boca Chica, Puerto Plata och huvudstaden Santo Domingo.

Flyg till Dominikanska Republiken: Ca 10,5 timme. Valuta: DOP (Dominikansk Peso). Språk: Spanska. Tidsskillnad: 5 timmar. Visum: Krävs inte för att resa till Dominikanska Republiken. Däremot krävs ett turistkort som du ordnar innan avresa via hemsidan för Dominikanska Republikens ambassad. Även en registrering av personuppgifter krävs i förväg eftersom flygresan går över amerikanskt luftrum, en så kallad Secure Overflight Information. Hur långt innan du behöver registrera dina personuppgifter beror på vilket flygbolag du reser med.

Läs mer

Dölj

Visa karta