Våra resmål » Filippinerna
Filippinerna

Sök och boka resa

search

Filippinerna

Filippinerna är ett perfekt resmål om du vill njuta av kristallklart vatten, milslånga vita stränder och dyka efter färgglada fiskar. Landet består av över 7 000 öar beläget i Sydostasien i västra Stilla havet med huvudstaden Manila. Varje ö erbjuder något unikt med varierande landskap och fantastiskt djurliv. I Filippinerna är det billigt att semestra där både mat, shopping och transport är billigt så någon stor plånbok behövs inte här. Med över 7 000 öar kan det vara svårt att välja vilken eller vilka som är dem bästa så därför följer några tips på öar som vi kan rekommendera.

De bästa öarna

Boracay är en av de populära öarna att spendera lata semesterdagar i solen på med stranden White Beach som flera gånger har utsetts till världens vackraste strand och det förstår du när du är här då den vita varma sanden är magisk. Vill du ha en fridfull och lugn stund på stranden ska du välja Puka Beach där inget boende finns utan bara en restaurang och lång vit sandstrand. Gillar du att surfa är Bolabong Beach ett perfekt val då vågorna är perfekta eftersom det blåser mer här. Förutom vackra stränder finns här ett flertalet restauranger och nattklubbar samt shopping. På Boracay kan du även dyka, snorkla och delta i olika vattensporter som vind- och kitesurfing.

Cebu är också en populär ö som många gärna väljer och precis som på Boracay finns här vackra stränder med möjlighet till dykning och snorkling. Här råder vacker natur som är perfekt för vandring och du kan bland annat klättra i bergen eller hyra en cykel. Tumalog Falls är vattenfallet som rekommenderas för den som älskar naturen och under detta vattenfall finns även en liten pool. Staden på ön Cebu heter Cebu City som är Filippinernas äldsta stad med anor från 1500-talet där du kan uppleva spännande historia och bra shopping. För den som är mer historieintresserad är ett tips att besöka Basilica of Santo Nino som är en gammal katolsk kyrka från år 1565 med bland annat en känd Jesus-staty. Även fortet Fuerza de San Pedro och taoiska tempel är värt att besöka. Ön Cebu är perfekt för dig som gillar en blandning av sol och bad, stadsliv och historia.

Ön Palawan är den mest unika ön på Filippinerna där det finns underjordiska floder och svarta lavastränder. Palawan har blivit utnämnd som världens vackraste ö vilket måste betyda att det är värt ett besök hit. Filippinernas landskap består av många vulkaner varav några fortfarande är aktiva så som Mayon och Pinatubo på ön Luzon och här kan du få uppleva magiska kratersjöar och häftig regnskog.

På ön Bohol kan du spana efter sällsynta Tarsiers eller spökdjur som de också kallas som är små lemur- och apliknande djur. På denna ö kan du även få se ett av naturens underverk Chocolate Hills med över 1 200 kullar som under torrperioder blir chokladfärgade. På ön Dimakya kan du simma med sjökor och på ön Coron kan du vrakdyka och få se japanska krigsskepp från andra världskriget på havets botten.

Filippinernas öar har verkligen alla något unikt att erbjuda beroende på vad du vill uppleva på din semester och vi hjälper dig gärna att ordna så du får den bästa resan hit.

Flyg till Filippinerna: Ca 12 timmar. Valuta: PHP (Filippinsk peso). Språk: Filipino och engelska. Tidsskillnad: 7 timmar. Visum: Krävs inte för att resa till Filippinerna.

Läs mer

Dölj

Visa karta