Våra resmål » Förenade Arabemiraten
Förenade Arabemiraten

Förenade Arabemiraten

De oändliga paradiset i Mellanöstern!

Sök och boka resa

search

Förenade Arabemiraten

Förenade Arabemiraten är ett land helt i sin egen klass med världsrekord i det mesta som exempelvis högsta skyskrapor, största shoppingcenter och lyxigaste hotellen. Landet som består av sju emirat har gått från att vara en öken mitt ute i ingenstans till en exploaterad destination i världsklass. Här råder värme året runt och ett tips är att åka hit under vintertid då somrarna blir väldigt heta, det är ju trots allt mitt ute i öknen även om det är svårt att förstå ibland mellan alla skyhöga byggnader. Många reser hit för att blanda nöje med upplevelser och avkoppling. Utbudet är oändligt vare sig du vill shoppa, njuta på stranden, delta i vattensporter, upptäcka kulturen, golfa, vandra eller till och med åka skidor. Förenade Arabemiraten är ett perfekt resmål oavsett om du vill vara borta en weekend eller längre.

Världsmetropolen Dubai där allt är möjligt

Oavsett hur höga förväntningar du har på Dubai så lär denna extraordinära stad överträffa dem och här finns så mycket att uppleva att du kommer bli hänförd. Något som inte går att missa i Dubai är världens högsta byggnad Burj Khalifa som sträcker sig 828 meter upp i himlen och erbjuder en oslagbar utsikt och skyline över hela Dubai från 124:e våningen. Ett tips är att förhandsboka entrébiljetter då det är billigare och smidigare. En annan populär byggnad är världens högsta friliggande hotell Burj Al Arab som med sin unika och segelformade fasad sträcker sig 321 meter upp i luften. Detta hotell som har utnämnt sig till att vara världens enda 7-stjärniga hotell erbjuder lyx i alla dess former och har dessutom världens högsta tennisbana, ett resultat av en omgjord helikopterplatta och är inget för den höjdrädda. Något som är värt ett besök är Palm Jumeirah, den konstgjorda palmformade ön med runt 30 stycken lyxhotell och ett flertalet köpcentrum. Ett av hotellen som ligger här är det berömda Atlantis The Palm med allt från ett stort badland, akvarium, spa, gym och mycket mer. När det kommer till stränder så är Jumeirah Beach den bästa stranden i Dubai med 15 km lång härlig finkornig sandstrand. Stranden är uppdelad i två delar där den ena delen Jumeirah Beach är öppen för allmänheten och Jumeirah Beach Park som tar en inträdesavgift och som erbjuder lite mer så som grönområden, pooler samt volleybollplaner.

När det kommer till shopping så är Dubai helt klart rätt stad för just shopping. Dubai Mall är det största shoppingcentret med 1200 butiker och kända internationella varumärken och som på alla shoppingcenter i Dubai finns här ett flertalet restauranger samt caféer. Här finns också en skridskobana om du känner för att ta en paus i shoppingrundan och åka skridskor. Ett annat populärt shoppingcenter är Mall of the Emirates med ett oändligt shoppingutbud, aktiviteter och underhållning. Som en omväxling av ökenklimatet kan du otroligt nog åka skidor och snowboard här på Ski Dubai. Vill du uppleva marknader och kanske köpa någon fin souvenir så ska du besöka de olika basarerna som finns runtomkring Dubai. Ett exempel är Souk Madinat Jumeirah, en modern basar i orientalisk atmosfär. Du kan köpa allt ifrån vattenpipor, parfymer, orientaliska kryddor och framförallt guld som är väldigt prisvärt. Dubai är ett perfekt resmål för avkoppling, upplevelser och shopping.

Huvudstaden Abu Dhabi

I Abu Dhabi kan du ta del av vita sandstränder, fantastiska sevärdheter och även här shopping. Här råder ett något lugnare tempo med en harmonisk atmosfär i jämförelse med Dubai. För en häftig kulturupplevelse ska du besöka Sheikh Zayed Bin Sultan Al Nahyan Mosque som är världens tredje största moské och vackert utsmyckad med höga pelare, mäktiga valv och stora kristallkronor. En populär sevärdhet och attraktion i Abu Dhabi är Ferrari World som dessutom är ytterligare ett bevis på att Förenade Arabemiraten gillar att slå världsrekord. Ferrari World är nämligen världens största nöjespark inomhus som har utsetts till Mellanösterns bästa nöjespark och som har världens snabbaste berg- och dalbana. Dessutom är det världens första nöjespark som har inspirerats av historien om det italienska sportbilsmärket Ferrari. Denna nöjespark är en häftig upplevelse oavsett ålder och ett oslagbart besök om du är intresserad av bilar och motorsport. En dag på stranden spenderas bäst på The Corniche, en strand som är uppdelad i tre delar och alla markerade med blå flagg.

Vill du besöka både Abu Dhabi och Dubai under din resa i Förenade Arabemiraten kan du enkelt kombinera dessa resmål då de endast är ca 1,5 timmes resväg mellan städerna. Förutom resor till Abu Dhabi och Dubai erbjuder vi också resor till Sharjah och Fujairah som är populära semesterdestinationer. En resa till Förenade Arabemiraten innebär en oförglömlig upplevelse och vi hjälper gärna till att boka din resa hit.

Flyg till Förenade Arabemiraten: Ca 6,5 timme. Valuta: AED (Emiratisk Dirham). Språk: Arabiska. Tidsskillnad: 2 timmar. Visum: Krävs för att resa till Förenade Arabemiraten. Nordiska medborgare får turistvisum vid ankomst som gäller i 30 dagar.

Läs mer

Dölj

Visa karta