Våra resmål » Frankrike » Korsika
Korsika

Korsika

Här väntar en resa längs paradisstränder i vacker, orörd natur

Sök och boka resa

search

Korsika

Korsika är fortfarande en relativt oexploaterad ö i Medelhavet, med otroligt mycket att erbjuda för en härlig semester!

Här finns sagolika sandstränder, grönklädda kullar, häftiga vandringsleder, spännande kultur och en arkitektur av rustik, gammaldags karaktär.

Ön är inte större än att det tar ca tre timmar att köra från norr till söder. Men den är inte heller mindre än att det här tillverkas både egna viner, olivoljor och delikatesser såsom korvar och ostar. Man har till och med egna, korsikanska ölmärken.

Korsika tillhör Frankrike, men sedan lång tid präglas ön av motståndsrörelsen som förespråkar att Korsika ska bli självständigt. Detta känsliga ämne är dock inget du märker av som turist på ön. Att resa på Koriska är nämligen riktigt behagligt och upplevelserikt!

Landskapet varierar mycket och vi rekommenderar att du hyr bil på plats och bara låter dig svepas med. På din bilsemster genom Korsika kommer du färdas från raka strandvägar, via slingrande bergsbyar, till charmiga badorter. Du har mycket att se fram emot!

Västkusten

I sydväst ligger Ajaccio. Förutom att vara öns huvudstad är detta även födelseorten för legendariske Napoleon Bonaparte. Detta har inte oväntat satt stor prägel på staden och förutom stor staty i hans ära, finns givetvis även ett museum här dedikerat till den stora, franska ledaren. Ajaccio som stad är en mysig hamnstad med gammal, genuin stadskärna. Här varvas små torg med smala gränder och spännande affärer och restauranger. I Ajaccio-bukten finns även badorterna Porticcio och längre söderut Propriano. Längs med denna kuststräcka badar du vid både fina sandstränder, klippor och badvikar.

Östkusten

Längs Korsikas östkust hittar man förmodligen några av Europas vackraste stränder! Vattnet är härligt turkosblått, sanden känns mjuk mellan tårna och det är långgrunt, så du kan ta det lugnt. Porto-Vecchio är den största staden på östkusten. Gamla stan ligger vackert på höjden och i gränderna trängs charmiga restauranger med glassbarer och små butiker. Allra längst ner i söder på ön ligger Bonifacio. Detta är förmodligen den mest fotograferade orten på hela ön. De gamla husen i Bonifacio är nämligen byggda på en klippa som sticker högt och dramatiskt upp över havet. Väl värt ett besök!

Att ta sig hit

De största flygplatserna finns i Ajaccio i sydväst och Bastia i norr. Du kan resa hit med färja, från Nice och Marseille till Bastia och även från Sardinien till Bonifacio.

Vi rekommenderar

Hyr bil och ge dig ut på en bilsemester, det är bästa sättet att få uppleva allt det vackra ön har att erbjuda. Vägarna är vanligen i bra skick, men många gånger smala och trafikerade. Öva några fraser på franska. De flesta kan lite engelska och brukar mjukna om man öppnar upp för konversation på franska. Köp parasoll och ha med i bilen. Runtom ön finns många magnifika stränder att utforska och långt ifrån alla har arrangerad strandservice. Och det är just det som är det vackra med Korsika - den oexploaterade och bevarade naturen och autenciteten.

Läs mer

Dölj

Visa karta