Sök och boka resa

search
Lens
» Våra resmål » Frankrike » Nord-Pas-de-Calais » Lens

Lens i Frankrike

Här vilar ett historiskt och unikt landskap. I centrala Lens finns ett stort utbud av sevärdheter och aktiviteter som du bara inte får missa.

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Lens i Frankrike

I Frankrikes norra del, i Pas-de-Calais, ligger den vackra gamla industristaden Lens. Från Lens till Belgiens gräns är det ca 40 km och till huvudstaden Paris är det ca 190 km, fågelvägen. Närmsta flygplats ligger i grannstaden Lille (Aeroport de Lille), ca 30 km från Lens.

Ett unikt landskap omger staden där man kan läsa av dess långa historia. Här kan man hitta spillror från gamla kolgruvor och grävda diken från första världskriget som kontrasteras mot de härligt gröna ängarna.

I staden är flera byggnader i renässansstil och runt om finns det lummiga parker, sevärdheter, museum och restauranger. Universitetet Faculté des Sciences Jean Perrin är centralt placerad och byggnaden är en populär attraktion i Lens. Stadsparken (Parc de Loisirs de la Glissoire) är beläget strax bredvid centralstationen och har flera mindre dammar, fontäner samt promenadslingor som bjuder in till avkoppling. Hit kan man gå, ta en picknick och njuta av det fina vädret.

Väster om centralstationen ligger det relativt nybyggda (år 2012) konstmuseet Louvre-Lens och ett stenkast därifrån finner du fotbollsstadion Stade Félix Bollaert. Det är bl.a. i arenan Stade Félix Bollaert som fotbolls-EM 2016 i Franskrike ska hållas. Här kommer en av de stora fotbollsmatcherna spelas, så passa på och res till Lens!