Våra resmål » Frankrike » Provence
Provence

Provence

På resa i vyckortsvackra miljöer

Sök och boka resa

search

Provence

Det är lätt att bli förälskad i Provence. Att resa genom Rhône-dalen söderut och mötas av vårens blommande mandelträd, den prunkande ginsten och de böljande fälten med lavendel är förförande vackert. Man förstår varför så många konstnärer, författare och trubadurer genom århundradena blivit betagna i landskapets skönhet. Variationen och skönheten i denna provins gör den till ett perfekt val för en upplevelserik bilsemester.

Byar med trånga gränder

Små charmerande byar, med grå husfasader och smala slingrande gränder, tycks slumra på kullar och i dalgångar. Om det inte råkar vara marknadsdag, förstås. För då sprudlar det av liv och rörelse. Då säljer man alla de lokala produkterna – tyger och krukor, frukt, kryddor, olivolja, vin, honung och getost. Provence är landskapet för de verkliga livsnjutarna.

Spännande utflykter och golfspel

Utflyktsmålen i Provence är många. Några av höjdpunkterna på en resa i Provence är Påvestaden Avignon, den romerska arenan i Arles och den medeltida byn Les Baux de Provence. Om du vill uppleva Frankrikes svar på Grand Canyon ska du bege dig till Les Gorges du Verdon i norra Provence. Ett annat utflyktstips är den livliga universitetsstaden Aix-en-Provence.

I Provence kan du spela golf året runt och flera av våra boenden ligger i anslutning till eller i närheten av en golfbana. I Provence erbjuder vi även boende i trevliga semesterbyar, lägenheter och hotell.

Läs mer

Dölj

Visa karta