Våra resmål » Frankrike » Provence » Sanary-sur-Merz
Sanary-sur-Mer

Sanary-sur-Mer

Fransk badort med pittoresk hamn

Sök och boka resa

search

Sanary-sur-Mer

Sanary är en typiskt fransk badort med mycket charm. Du möts av trånga gränder och gågator kantade med butiker som säljer provensalska hantverk. Mitt i centrum ligger den pittoreska småbåtshamnen. Det finns många restauranger trots att byn är liten och har en lantlig charm. För lite större shoppingutbud tar du bilen till Toulon (2 mil) eller Marseille (5 mil).

Stränderna i den här delen av Sydfrankrike är ofta bredare och långgrundare än de på den klassiska Rivieran. Dessutom råder här ett lugnare tempo och det blir inte lika trångt – varken på stranden eller på vägarna.

Nära till Provence

Området bjuder på många spännande utflyktsmöjligheter. Gör en dagstur i bil till den livliga universitetsstaden Aix-en-Provence, den romerska arenan i Arles eller till Påvepalatset i Avignon. En annan trevlig utflyktsmöjlighet är Hyères-öarna som ligger ute i havet strax öster om Toulon.

Så tar du dig hit

Med flyg: Från flygplatsen i Nice finns inga kommunikationer direkt till Sanary. Ett alternativ är att flyga till Marseille (avstånd ca 8 mil). Oavsett flygplats rekommenderar vi att du hyr en bil som du kan hämta och lämna på flygplatsen i samband med ditt flyg.

Med egen bil: Följ gärna den ”röda vägen”.

Ladda ner vår stora guide för dig som kör själv

    Läs mer

    Dölj

    Visa karta