Sök och boka resa

search
Saint-Étienne
» Våra resmål » Frankrike » Rhône-Alpes » Saint-Étienne

Saint-Étienne i Frankrike

Här kan du njuta av Saint-Étiennes stora utbud av restauranger, sevärdheter och museum.

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Saint-Étienne i Frankrike

Saint-Étienne i departementet Loire, i Frankrike, ligger ca 60 km sydväst om Lyon. Staden är uppkallad efter helgonet Stefanos, vilket på franska heter Saint-Étienne.

I staden spelar kultur och nöje en central roll, i harmoni med dess vackra omgivningar. I centrum finns flera restauranger, sevärdheter och museum att besöka. Året runt anordnas här flera slags evenemang i form av festivaler, marknader och föreställningar.

Kultur och nöje

Musée d’Art Moderne de Saint-Etienne Métropole har en av de största samlingarna i Frankrike av modern konst och arrangerar flera utställningar jämnt fördelade över hela året. Söker du en spännande rymdupplevelse är Planétarium de Saint-Etienne att rekommendera. Här kan du välja mellan att se film i 2D och 3D med 360 grader. Du får en guidad tur genom den stjärnklara himmeln och lära dig om ”The Big Bang” samt de olika planeterna.

Fotbolls-EM 2016 i Saint-Étienne

I centrum ligger The Nouveau Geoffroy-Guichard stadium (stade Geoffroy-Guichard), vilket är Saint-Étienne stora fotbollsstadium. Från den 10 juni till den 10 juli 2016 kommer EM i fotboll arrangeras här. Detta kommer innebära festligheter i hela staden, så passa på och res till Saint-Étienne för att se den stora fotbollsmatchen!

Saint-Étiennes omgivningar

I det närliggande naturområdet (ca 5 km utanför centrum) ligger Pilat parken (Parc Naturel Régional du Pilat) med flera härliga promenadslingor. Landskapet består av skog, berg, dalar och lummiga vinodlingar med små, slingrande grus- och asfaltsvägar. En perfekt terräng för vandring och cykling. I de slingrande kanalerna och floderna är det vanligt att paddla kanot och fiska. Ett besök i Pilat parken gör att du kan ladda dina batterier och får en paus från stadspulsen.

Väster om Saint-Étienne, vid floden Loire, ligger det vackra slottet Château d’Essalois från slutet av 1500-talet. En populär turistattraktion i regionen.