Våra resmål » Frankrike » Rhône-Alpes » Saint-Étienne

Sök och boka resa

search

Saint-Étienne i Frankrike

Saint-Étienne i departementet Loire, i Frankrike, ligger ca 60 km sydväst om Lyon. Staden är uppkallad efter helgonet Stefanos, vilket på franska heter Saint-Étienne.

I staden spelar kultur och nöje en central roll, i harmoni med dess vackra omgivningar. I centrum finns flera restauranger, sevärdheter och museum att besöka. Året runt anordnas här flera slags evenemang i form av festivaler, marknader och föreställningar.

Kultur och nöje

Musée d’Art Moderne de Saint-Etienne Métropole har en av de största samlingarna i Frankrike av modern konst och arrangerar flera utställningar jämnt fördelade över hela året. Söker du en spännande rymdupplevelse är Planétarium de Saint-Etienne att rekommendera. Här kan du välja mellan att se film i 2D och 3D med 360 grader. Du får en guidad tur genom den stjärnklara himmeln och lära dig om ”The Big Bang” samt de olika planeterna.

Fotbolls-EM 2016 i Saint-Étienne

I centrum ligger The Nouveau Geoffroy-Guichard stadium (stade Geoffroy-Guichard), vilket är Saint-Étienne stora fotbollsstadium. Från den 10 juni till den 10 juli 2016 kommer EM i fotboll arrangeras här. Detta kommer innebära festligheter i hela staden, så passa på och res till Saint-Étienne för att se den stora fotbollsmatchen!

Saint-Étiennes omgivningar

I det närliggande naturområdet (ca 5 km utanför centrum) ligger Pilat parken (Parc Naturel Régional du Pilat) med flera härliga promenadslingor. Landskapet består av skog, berg, dalar och lummiga vinodlingar med små, slingrande grus- och asfaltsvägar. En perfekt terräng för vandring och cykling. I de slingrande kanalerna och floderna är det vanligt att paddla kanot och fiska. Ett besök i Pilat parken gör att du kan ladda dina batterier och får en paus från stadspulsen.

Väster om Saint-Étienne, vid floden Loire, ligger det vackra slottet Château d’Essalois från slutet av 1500-talet. En populär turistattraktion i regionen.