Våra resmål » Indonesien
Indonesien

Sök och boka resa

search

Indonesien

Indonesien ligger i Sydostasien och är en stor ögrupp. Landet befinner sig på en vulkankedja vilket gör att det finns många vulkaner i Indonesien. Här finns mycket att upptäcka som resenär, bland annat matupplevelser, strandliv, vacker kultur och natur. Medeltemperaturen i Indonesien ligger på omkring 28-29 grader och den tropiska värmen håller i sig året runt. I vattnet ligger medeltemperaturen på 25-26 grader vilket känns som en härlig temperatur att bada i. Med tropiskt klimat och stora delar regnskog innebär det att Indonesien har regnperioder och dessa inträffar ungefär mellan november till april.

Minnesvärda upplevelser

Indonesien består av många öar och den mest populära ön är Bali. Denna paradisö reser många till för dess vackra stränder och natur. Här finns surf- och dykmöjligheter för att upptäcka det marina livet och för dig som vill hålla dig på land varför inte bege dig ut på en cykeltur bland bergsbyarna och upptäcka den fantastiska naturen. Bali är Indonesiens enda hinduistiska ö och här förekommer det många ritualer och ceremonier av lokalbefolkningen. Om du vill så kan du delta i en sådan ceremoni som anordnas av lokalbefolkningen för turister. Ön är därför berikad av många tempel som är populära sevärdheter och ett av dem på Bali är havstemplet Tanah Lot. Andra öar som är populära destinationer är bland annat Sumatra, Java och världens tredje största ö Borneo.

Precis som Bali är Borneo en riktig paradisö och här kan du ta del av det fantastiska djurlivet med orangutanger och havssköldpaddor. Har du tur så får du vara med om det spektakulära när havssköldpaddornas ägg kläcks och babysköldpaddorna börjar sin färd över stranden och ner mot havet. På Borneo finns också det högsta berget i Sydostasien nämligen Mount Kinabalu som du kan bestiga och det är en riktig botanisk upplevelse med vackra växter som exempelvis orkidéer. Att resa till Indonesien innebär en unik matupplevelse med smakinspiration från Kina, Indien och Mellanöstern. Citrongräs, kokosnöt, kardemumma och saffran är populära ingredienser i det indonesiska köket och vart du än går kan du hitta stekt ris samt nudlar. Ett tips är att prova Satay som är minigrillspett av kött serverat med jordnötssås.

[Hotell i Indonesien] (http://www.sembo.se/d/Hotels/Search.aspx?q=Bali, Indonesien&useDefaultDates=True&numberOfNights=1&lpc=True&pax=rpp&showInline=True&af=True) är en upplevelse i sig då det finns gott om lyxiga resorter. Det genomsnittliga hotellpriset är ungefär tre gånger så billigare jämfört med hotellpriset i Sverige så varför inte passa på att checka in på ett tjusigt hotell och njut av god mat, bra service och kanske en härlig massage på spa. Fråga gärna oss på Sembo så hjälper vi dig att hitta det bästa hotellet för din vistelse i Indonesien.

Flyg till Indonesien: Ca 13 timmar. Valuta: IDR (Indonesisk rupiah). Språk: Indonesiska. Tidsskillnad: 6 timmar. Visum: Krävs för att [resa till Indonesien] (http://www.sembo.se/d/Hotels/Search.aspx?q=Bintan Island, Bintan Island, Indonesien&useDefaultDates=True&numberOfNights=1&lpc=True&pax=rpp&showInline=True&af=True).

Läs mer

Dölj

Visa karta