Våra resmål » Italien » Umbrien
Umbrien

Umbrien

Välkommen att fira semester i Italiens gröna hjärta!

Sök och boka resa

search

Umbrien

Väljer du att resa till Umbrien kommer du att få njuta av vacker natur, charmiga städer och fantastisk mat.

Många säger att Umbrien påminner mycket om Toscana, men här har du ännu mer intensivt gröna berg och dalar. Detta vackra kuperade landskap har mycket att erbjuda sina gäster. Perfekt semester för hela familjen. Här hålls det ett lugnare tempo och det är lätt att hitta prisvärda semesterlägenheter. Detta mycket tack vare att ”massturismen” än idag inte riktigt har nått hit.

En resa bland vackra sevärdheter

I Umbrien finns det gott om sevärdheter och en av Italiens vackraste städer, Perugia ligger i denna fantastiska region. Staden med ett pulserande handels- och studentliv. Den årliga jazzfestivalen i juli drar långväga besökare och många framstående musiker.

Andra små pärlor är Assisi, Trevi, Gubbio, Umbertide och den vackra Trasimeno-sjön inte att förglömma. Maten är utsökt, ofta baserad på grönsaker och tryffelsvamp som är en specialitet. I vårt utbud kan du välja mellan hotell, semesterlägenhet, agriturismgård och fattoria. Oavsett om du bara tar en weekend eller väljer en längre semester i Umbrien är vi övertygade om att även du kommer att vilja återvända.

Bra att veta inför din resa Turistskatt,: en lokal turistskatt har införts. Denna varierar mellan 2-5 EUR/person/natt beroende på vilken lokal klassificering det valda boendet har. Skatten betalas direkt till hotellet vid ankomst eller avresa. Alla orter är inte berörda.

Läs mer

Dölj

Visa karta