Våra resmål » Japan
Japan

Japan

Unika och häftiga upplevelser som inte går att jämföra med någon annan plats!

Sök och boka resa

search

Japan

Japan består av flera öar och ligger i Stilla havet i Östasien. Kulturen är en blandning mellan gammalt och nytt med bland annat uråldriga tempel och hypermoderna shoppinggallerior. Oavsett vart i Japan du befinner dig kan du uppleva den antika kulturen och samtidigt ta del av det högteknologiska i samhället. Landskapet är vackert varierat med höga berg, grönska och varma källor. Japan har precis som Sverige fyra årstider med varma somrar och något kallare vintrar. Under våren går det att uppleva den kända och otroligt vackra blomningen av alla körsbärsträd som ska vara en upplevelse i sig. Sakura är namnet för körsbärsträd på japanska. Det är även populärt att åka till Japan under hösten när alla löven skiftar färg. Oavsett årstid är Japan värt ett besök.

Världsstaden Tokyo

Med ca 35 miljoner invånare är Tokyo världens största stad med oändliga upplevelser. En populär plats att besöka är Kejsarens palats med vackra omkringliggande parker och en perfekt plats att skåda körsbärsblomningen om du besöker Tokyo under våren. Detta är en högtid för japaner och varje år samlas tusentals människor för att få se detta naturfenomen. Alla parker omkring palatset är under vår- och sommartid perfekta för en picknick och för att njuta av kulturen. Överallt i Tokyo bemöts du av vänliga människor som gärna hjälper dig att hitta vägen, inte bara genom en vägbeskrivning utan de följer gärna med dig och visar dig vägen. Shoppingen i Tokyo är ett paradis där utbudet är enormt med världskända varumärken och japanska trendmärken. Några exempel med bra shopping är stadsdelarna Ginza, Shibuya och Shimokitazawa. Tunnelbanan är det enklaste och smidigaste sättet att ta sig runt i Tokyo med, annars kan du alltid haffa en taxi.

Tokyo och hela Japan för den delen är känd för sin unika matkultur där det japanska köket innehåller mycket friterade, grillade och stekta rätter. Japanerna äter mycket ris, nudlar samt olika sojarätter och sushi är en populär specialitet. På exempelvis Genki Sushi i Shibuya kan du äta prisvärd sushi där du plockar olika sushitallrikar från ett rullband. I Japan sparas det inte på fantasin och många restauranger är tematiserade där vissa har robotar som serveringspersonal eller vad sägs om att bli serverad av en ninja på restaurangen Ninja Akasaka. Om du gillar att testa nya och lite annorlunda smakupplevelser ska du passa på att göra det i Tokyo.

En sevärdhet du inte vill missa i Tokyo är det storslagna berget Mount Fuji med en slående utsikt och vacker natur. Från Tokyo Tower kan du också uppleva en slående utsikt över hela Tokyo 332 meter upp i luften. För en maximal dag med nöje kan du besöka Tokyo Disneyland Resort, en sagolik värld för alla åldrar. I hela Tokyo kan du hitta vackra japanska trädgårdar och tempel samt passa på att gå på en äkta japansk Shiatsumassage. I Tokyo tar upplevelserna aldrig slut och det är en oändlig storstad. Hotell i Tokyo innebär allt i från lyx till budget och vi hjälper gärna till med att hitta det perfekta boendet för din vistelse i Tokyo.

Japanska städer som är värda ett besök

Förutom huvudstaden Tokyo finns en rad olika städer att besöka i Japan. Vi på Sembo erbjuder resor till bland annat Naha, Okayama och Nagasaki. I dessa städer råder en lägre storstadspuls och ett lugnare tempo men med samma fantastiska natur, kultur och matupplevelser precis som i hela Japan. Även i dessa städer finns bra shopping, sevärdheter, aktiviteter och en mer personlig kulturupplevelse. Vill du uppleva Japans häftiga, unika och oändliga utbud av upplevelser som inte går att jämföra med någon annan plats på jorden? En resa till Japan innebär ett minne du sent kommer att glömma och tveka inte på att kontakta oss på Sembo då vi gärna hjälper dig att ordna en resa till Japan efter dina önskemål.

Flyg till Japan: Ca 10,5 timmar. Valuta: JPY (Japanska Yen). Språk: Japanska. Tidsskillnad: 8 timmar. Visum: Krävs inte för att resa till Japan.

Läs mer

Dölj

Visa karta