Våra resmål » Kanarieöarna » Fuerteventura
Fuerteventura

Fuerteventura

Avslappnande semester bland sanddynorna

Sök och boka resa

search

Fuerteventura

En resa till Fuerteventura är en härlig upplevelse

Fuerteventura är den näst största ön bland de kanariska öarna och kanske den mest attraktiva att resa till. En semester på denna lugna ö är sig olik mot en semester på någon av de andra öarna i gruppen, här är de gigantiska gyllengula stränderna som utmärker sig i lanskapet.

Fuerterventura har de sista åren blivit väldigt populärt att resa till och antal hotell och semesterlägenheter har byggts i takt med att det kommer mer och mer besökare till ön. Därför kan Fuerteventura erbjuda ett mer modernt boende många andra orterna på de kanariska öarna.

Corralejo ligger på en norra sidan av ön, orten är uppbyggd runt den lilla fiskehamnen där man med fördel äter en bra måltid intill havskanten. Här finns också trånga gränder där det finns många bra och trevliga restauranger och uteserveringar.

För den som är intresserad av surfning och kitesurfing är Fuerteventura ett paradis, här arrangeras årligen stora tävlingar. Vinden är alltid fördelaktig och i närheten av Corralejo är de många surfare som finner sin idealstrand.

För den som vill kombinera sin semester med ett besök på grannön Lanzarote finns en båt som går dagligen mellan Corralejo och Playa Blanca. Antingen gör man en dagstur eller kombinerar man en vecka på Furteventura med Lanzarote så blir det två resor i en!

Läs mer

Dölj

Visa karta