Våra resmål » Kanarieöarna » Teneriffa
Teneriffa

Teneriffa

Resa till natur, nöjen, stränder och sevärdheter

Sök och boka resa

search

Teneriffa

Teneriffa har Kanarieöarnas mest storslagna natur och behagligaste klimat. Här är stränderna långa, sevärdheterna många och nöjesutbudet stort och allt är tillrättalagt för en perfekt semester.

Valmöjligheterna för en bra semester på Teneriffa är många. Teneriffas södra del domineras av vidsträckta stränder medan den norra delen har ett mera tropiskt klimat med rikare växtlighet. Valmöjligheten bland de olika resmålen är också många. Välj mellan stad och bad, barnvänligt, party, eller resmål mera lämpade för den vuxna smaken.

Flest stränder på öns södra sida

Utbudet av bra stränder är stort på Teneriffa. Flest antal stränder finns på öns södra sida. Totalt erbjuder Teneriffa besökaren ett tiotal riktigt bra stränder. I anslutning till många av stränderna kan du utöva vattensporter. Stränderna på öns södra sida är de allra barnvänligaste. Välj att resa med Sembo till Teneriffa, då är ditt hotell eller semesterlägenhet alltid på gångavstånd från stranden. Servicen i anslutning till stränderna är ofta utmärkt. En uteservering, bar, toalett eller dusch är sällan långt borta.

Många resmål att välja mellan

På Teneriffas solsäkra sydkust hittar du Playa de las Américas. Långa stränder, mängder med aktiviteter, högklassiga restauranger och ett oändligt nöjesutbud.

Los Cristianos är mer influerat av lokalbefolkningen än Playa de las Américas och kanske det mest genuina resmålet på öns södra sida.

Costa Adeje är den nya delen av Playa de las Américas. Här väljer du mellan bra semesterlägenhet och hotell som ofta ligger i närheten av en barnvänlig strand.

Puerto de la Cruz är det självklara valet för vuxna livsnjutare som under sin semester vill uppleva kombinationen av en kanarisk liten stad med sol och bad.

Vill du bo lite mer privat på din resa kan du välja att hyra hus någonstans på ön, vi har ett varieande utbud!

Många sevärdheter och aktiviteter

Väljer du att ha semester på Teneriffa finns det ett antal sevärdheter som du bara måste besöka. Spaniens högsta berg Teide och dess omkringliggande nationalpark är ett av dem. En av Europas finaste djurparker Loro Parque i Puerto de la Cruz är en annan. Att hyra en bil och utforska öns många små pittoreska små bergsbyar eller huvudstaden Santa Cruz är också en upplevelse som du sent kommer att glömma. Därtill erbjuder Teneriffa besökaren en mängd aktiviteter som vattenland, trevliga båtutflykter och den årligen återkommande spektakulära karnevalen. Valmöjligheterna är många. Nu är det upp till dig!

Bra shopping

Öns bästa och mest prisvärda shopping finns i huvudstaden Santa Cruz. Den stora shoppinggatan är gågatan El Castillo. Här finns många små butiker att botanisera i med ett utbud som sträcker sig från exklusiva märkesbutiker till inredning och antikviteter. På öns södra sida finns en mängd shoppingcenter fyllda med butiker på varje resmål. I Puerto de la Cruz är det shoppingcentret Alcampo-La Villa väl värt ett besök med sina över 100 butiker. Inne i själva staden finns också många trevliga små butiker.

Sembo gillar

Hyr en bil och gör en dagsutflykt till nationalparken Las Cañadas de Teide.

Besök en av Europas finaste djurparker, Loro Parque i Puerto de la Cruz. Perfekt för familjen!

Utmana någon av Siam Park's spännande vattenrutschkanor! En oförglömlig resa för familjen!

Ät en god tapasmiddag på restaurangen Meson Castellano i Playa de Las Américas.

Besök huvudstaden Santa Cruz med lokalbuss och ägna dig åt seriös shopping för en dag.

Läs mer

Dölj

Visa karta