Våra resmål » Malaysia
Malaysia

Sök och boka resa

search

Malaysia

Malaysia bjuder på en blandning mellan stränder, storstad och djungel för dig som vill ha lite av allt. Här finns några av världens högsta byggnader, vackra städer, färgsprakande kultur och vänliga människor. I Malaysia sträcker sig högsäsongen mellan november till april med ett tropiskt klimat på ca 30 grader och emellanåt förekommer intensiva regnskurar men de är korta och försvinner snabbt igen. Malaysia är ett oexploaterat alternativ till grannlandet Thailand och dessutom billigare att semestra på där varje ö har sin egna prägel.

Platser värda ett besök

Huvudstaden Kuala Lumpur passar dig som vill uppleva storstadspuls med höga skyskrapor, kulinariska upplevelser och shopping. Här råder full fart dygnet runt och det finns mycket att upptäcka i denna moderna stad. Här finns mat i alla dess smaker, färger och former med det asiatiska köket som röd tråd. Efter ett stopp på Estana Curry House lär du inte gå hungrig för här får du nämligen äta hur mycket du vill för endast 20 kr. Här serveras bland annat currygryta, tandoorikyckling, mintchutney och naanbröd. Jalal Alor är den populära matgatan för riktiga kulinariska upplevelser med rätter som grillad fisk och nationalrätten Satay. Vill du ta del av en fantastisk utsikt medan du njuter av en god middag ska du ta dig upp till SkyBar på Traders Hotel där du kan blicka ut över Kuala Lumpurs skyskrapor och bland annat tvillingtornen Petronas Towers. När det kommer till aktiviteter kan du besöka Berjaya Times Square som är en stor galleria med en inomhus berg- och dalbana eller varför inte Aquaria KLCC på två våningar med 250 olika arter av vatten- och landdjur. Här finns också en 90 meter lång undervattenstunnel som gör att du kommer nära hajar, muränor och rockor. För den shoppingsugne är Pavilion ett säkert kort med butiker från kända internationella modehus. Ett tips är att åka monorail, ett tåg som går högt upp runtom i staden och som bland annat tar dig till Bukit Bintang där alla shoppinggallerior ligger på rad.

En annan plats som är värd att besöka i Malaysia är världens tredje största ö Borneo som erbjuder djungel, regnskog och vackra stränder. Som en omväxling mot storstadspulsen i Kuala Lumpur råder här lugn och ro med vacker natur. Här finns vilda orangutanger och i nationalparkerna Tanjung Puting och Sembangau kan du få komma nära dessa charmiga djur.. På stränderna kan du få syn på stora havssköldpaddor och tar du dig till Gaya Island så kan du snorkla, dyka, paddla kanot och upptäcka det fantastiska marina livet. Är du sugen på en utmaning kan du klättra upp för Sydostasiens högsta berg Mount Kinabalu där du på toppen kan få uppleva en enastående vy över djungeln.

Är du ute efter att njuta av sol och bad är Penang och Langkawi på Malacka-halvön att rekommendera. I Penang är ett tips att besöka Georgetown som erbjuder en blandning av gammalt och nytt med marknader och tempel. Här ligger även det berömda hotellet Eastern and Oriental Hotel där bland annat kända filmstjärnor spenderat några dagar.

Malaysia har verkligen allt att erbjuda vare sig det gäller storstad eller sol och bad. Låter detta lockande och en resa som du skulle vilja uppleva så hjälper vi gärna dig med att hitta både flyg och hotell till Malaysia.

Flyg till Malaysia: Ca 12 timmar. Valuta: MYR (Malaysiska ringgit). Språk: Malajiska. Tidsskillnad: 7 timmar. Visum: Krävs inte för att resa till Malaysia.

Läs mer

Dölj

Visa karta