Våra resmål » Mauritius
Mauritius

Mauritius

Det exotiska drömresmålet för avkoppling och tropiska äventyr!

Sök och boka resa

search

Mauritius

Mauritius är ett drömlikt exotiskt paradis som många förknippar med lyx. Även om Mauritius har lyx i all ära så finns här också överkomliga prisalternativ. Mauritius är en östat i Indiska Oceanen belägen öster om Madagaskar där huvudstaden är Port Louis. Vart du än bor på Mauritius så har du det turkosa havet och de vita stränderna precis utanför dörren och här är tropiskt varmt klimat året runt. Högsäsongen sträcker sig mellan november till april då dagstemperaturen ligger på ca 30 grader och lågsäsongen är mellan maj till oktober då dagstemperaturen ligger på ca 25 grader. Temperaturen i vattnet håller sig mellan 24-27 grader året runt.

En semester att leva länge på

Mauritius åker många till för att njuta av det exotiska klimatet och få en maximal avkopplad semester samt äta god mat för att ladda upp batterierna ordentligt så att energin räcker hela övriga året. Det finns olika delar av ön som du kan välja att spendera din semester på beroende på vilka önskemål du har som resenär. Mauritius är uppdelat i fyra områden, norra, västra, östra och södra där det skiljer sig lite mellan dem. Hela ön är berikad med vackra stränder, lyxiga hotell samt möjlighet till snorkling och dykning. Den norra delen bjuder på avkoppling och strandliv men också mer fartfyllda aktiviteter. På den norra delen har du nära till huvudstaden Port Louis som erbjuder stort utbud av shopping med marknader, köpcentrum och märkesbutiker. I Port Louis kan du även besöka kulturella sevärdheter som tempel och kyrkor. På kvällen om du vill känna nattlivspulsen är exempelvis El Diablo en populär nattklubb och förutom den så finns det en rad olika nattklubbar att välja mellan och de allra bästa ligger i staden Grand Baie. Grand Baie är värt ett besök då det är en mysig liten stad att promenera i med vackra byggnader och i närheten av denna stad ligger Mauritius vackraste strand Péreybére.

Den östra delen är mer avskild med lite mindre hotell och passar dig som vill njuta mer avskilt. Här behöver du hyra en bil om du vill utforska övriga delar av ön då avståndet är något längre från den östra delen och vill du inte köra själv kan du hyra bil med chaufför. En sevärdhet här som är värt ett besök är Devil’s Point som bjuder på spännande historia då detta var en plats med kanoner och befästningar från den tiden då kustartilleriet skyddade ön från angrepp. Devil’s Point är även en vacker plats för att promenera och njuta av den vackra naturen. I den västra delen har du även här nära till huvudstaden Port Louis och här finns många pittoreska och fina byar att besöka. Ett exempel är Tamarin som en gång var en liten fiskeby men som nu har utvecklats till en populärt turistmål. Härifrån kan du vandra till ett fantastiskt vackert vattenfall där du även kan ta dig ett svalkande dopp. I Tamarin finns också Casela fågelpark för dig som vill få se enastående djur- och naturliv och förutom vackra fåglar kan du få se orkidéer, fiskdammar, apor och öns kända landsköldpaddor.

Den södra delen är mer för den äventyrliga resenären då här finns mindre hotell och desto mer att upptäcka och utforska. Här finns djur- och naturparker med bland annat landsköldpaddor, krokodiler, apor och botaniska växter. En något annorlunda vy kan du få se om du besöker området vid Chamarel där jordytan har färgats rödbrun och landskapet här ska vara slående och mystikfyllt. Även på den södra delen är stränderna vackra men håll utkik efter vilka delar i havet som är badvänliga då starka underströmmar kan förekomma här och dessa är markerade med varningsskyltar.

En hotellupplevelse är en klass för sig på Mauritius och vi hjälper dig gärna att hitta ett [hotell på Mauritius] (http://www.sembo.se/d/Hotels/Search.aspx?q=Mauritius, Mauritius&useDefaultDates=True&numberOfNights=1&lpc=True&pax=rpp&showInline=True&af=True) som passar just dig och vilken del av ön som matchar dina önskemål.

Flyg till Mauritius: Ca 12 timmar. Valuta: MUR (Mauritisk rupie). Språk: Franska och engelska. Tidsskillnad: 3 timmar, vintertid. Visum: Krävs inte för att resa till Mauritius.

Läs mer

Dölj

Visa karta