Våra resmål » Portugal » Madeira
Madeira

Madeira

Madeira

Sök och boka resa

search

Madeira

Madeira bjuder på en skön blandning av gammalt och nytt. Moderna hotell med spa-anläggningar och vandringar längs de gamla bevattningskanalerna uppe i bergen. Res hit för att ladda batterierna, njuta av den goda maten och upptäcka den spektakulära naturen. Klimatet tillåter dig dessutom att göra det året om! Primera Air flyger hit direkt, välj sedan och vraka bland mängder av fina hotell.

Inte bara för pensionärer

Madeira har länge haft rykte om sig att vara ett resmål för den något äldre publiken, men under senare år många yngre börjat hitta hit. Mycket tack vare det milda klimat som är inbjudande året om och för att här finns så många aktiviteter. Vandra längs de gamla bevattningskanalerna, levadas, sällan har vi upplevt något så rogivande. Vacker grönska och porlande vatten. För den mer äventyrlige finns paragliding, klättring och ön är även känd för sitt djuphavsfiske. Den golfsugne blir inte besviken, utanför Funchal finns två fina banor och tar man sig vidare till grannön Porto Santo hittar man ytterligare en. Hyr gärna bil ett par dagar och se dig om. Missa då inte nunnornas dal och Europas högsta havsklippa, Cabo Girão.

Hög standard på mat och boende

Du äter gott på Madeira! Fisk och skaldjur och naturligtvis till detta fantastiska viner, inte bara Madeira. När du lämnar Madeira kan vi lova att batterierna är laddade och du längtar redan tillbaka.

Funchal

Funchal är Madeiras huvudstad och klättrar på sluttningarna ner mot havet. En gång reste den engelska överklassen hit och spåren går fortfarande att hitta bla i arkitekturen som går i engelsk kolonialstil. Idag är Funchal en modern stad med ett rikt uteliv, mängder av trevliga restauranger och barer. Här hittar du moderna affärer med märkeskläder bredvid gamla diverseaffärer. Kusten stupar brant ner i havet och badar gör man från terrasser. I hamnen ligger de stora och lyxiga båtarna tätt. Vill du bo riktigt bra skall du titta på underbart charmiga Reid´s Palace.

Läs mer

Dölj

Visa karta