Sök och boka resa

search
» Våra resmål » Serbien » Storstad » Belgrad
30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Belgrad i Serbien

Trodde du inte att det var möjligt att i en och samma stad finna Londons nöjesliv, Barcelonas trendiga restauranger, Wiens storslagna caféer, Florens sevärdheter och Paris shopping? Det finns få städer som har motsvarande livsglädje, humor och nyfikenhet. Det är omöjligt att ha tråkigt i Belgrad! Välkomna!

Kontrasternas stad - det mesta av det bästa

I parken Kalemegdan ligger Fortet, ett av stans största kulturminnen. Parken ligger där de två floderna möts och du kan här besöka stans zoo, bara promenera, äta eller hämta andan. Världens största ortodoxa kyrka, Sv Sava ligger på promenadavstånd från centrum – klart sevärd. Ett annat välbesökt turistmål är naturligtvis Titos gravplats vid Revolutionsmuseet. Vid torget Trg Republike möts en massa gator och där ligger också både Nationalteatern och Nationalmuseet.

8 kilometer prisvärd shopping!

Den fina gågatan Knez Mihailova, stans berömda shoppingstråk, kantas av affärer och restauranger för alla smaker och plånböcker. Här finner du alla kända märken. Den där fina tröjan du såg i London hittar du nog här till halva priset. Gågatan mynnar ut runt Terazije-torget där du får ytterligare 1,5 km exklusivare shopping. Om du mot förmodan inte hittar vad du söker här så finns ju alltid Bulevar Kralja Aleksandra, (drygt 8 km lång). Finns det inte här så är det förmodligen inte uppfunnet än! Missa inte shoppingen på gatan Skadarlija i gamla stan - bra och mysiga gallerier och antikvitetsaffärer.

Paprika, Hattar och Sång!

Krogarna är öppna långt efter midnatt, det går att äta nästan hur billigt som helst och portionerna är stora. Ett måste är Skadarlija, en kullerstensbelagd gata med handmålade hus i de gamla bohemkvarteren – Belgrads svar på Montmartre i Paris. Här ligger de mest kända restaurangerna, flera av dem 5-stjärniga. Den kanske mest kända restaurangen är“Tri Šešira” som betyder tre hattar, vilka också hänger på husväggen utanför. Här äter du lokala delikatesser från grillen, inhemsk skinka, färsk fårost, ajvar och paprika! Stämningen hög och inslag av poesi, sång, musik och teater är helt naturligt här.

Slå klackarna i pråmen!

I Belgrad går nöje och mat ofta hand i hand! Längs flodbanken ligger det över hundra avdankade pråmar förtöjda - fungerar både som restauranger, barer och diskotek! ! Missa inte gatan Strahinjica Bana kantad av otaliga små mysiga och supertrendiga restauranger och klubbar. Är du operafantast men inte känner för en hel föreställning? Ät middag på ”Little Bay”, ett litet krypin som ser ut som en teaterscen. Här underhåller olika operasångare mellan kl.20-22. OK mat, inte dyrt och operan tar man inget extra för.

SEMBO GILLAR

Belgrads äldsta pub ”?”

Efter många tvister angående namnet och otaliga byten av namnskylten hängde man till slut upp en skylt med ett frågetecken och där hänger den än idag!

Adress: Kralja Petra I, 6

”Madera”

En klassisk, vacker och välkänd restaurang där atmosfären andas lyx. Servicen är hög och prislistan absolut inget som avskräcker! Vilken kristallkrona!

Adress: Bulevar Kralja Aleksandra 43

* ”Opera”*

Välbesökt ställe mitt på gågatan vid torget Trg Republike, granne med Hotel Majestic. För en snabbfika välj istället ”Via del Gusto”, också den på gågatan.

Adress: torget Trg Republike

* Vill du få en glimt av kändisarna i teaterlivet?*

Din aperetif kan då med fördel intas på ”Teatercafé”, mitt emot Nationaleatern på Trg Republike.

Adress: Republic Square

Trendigt och internationellt

Restaurang ”Que pasa” som finns på bottenvåningen av Hotel Aleksandar Palas.

Adress: Kralja Petra 13-15

Antikmässan i lobbyn på Hotell Slavija varje helg utom i perioden juli – augusti.

Adress: Svetog save 1-9

En båttur på floderna Donau och Sava är aldrig fel! Man kan då bättre se Fortet i hela sin prakt!

Utgår från Piren vid Hotel ”Jugoslavija” Maj-Oktober tisdag-söndag