Våra resmål » Spanien » Costa de la Luz
Costa de la Luz

Costa de la Luz

Spaniens finaste sandstränder

Sök och boka resa

search

Costa de la Luz

Bortanför Gibraltar, där Medelhavet mynnar ut i Atlanten, byter kuststräckan namn till Costa de la Luz – ”Ljusets kust”. Kontrasten mot Costa del Sol kunde knappast vara större.

Här möts du av ett flackt och orört landskap och små, inte speciellt exploaterade badorter. Det är här spanjorerna semestrar själva.

Stränderna är breda, härligt sandiga och till synes oändliga. Trots att du badar i Atlanten är vattnet ofta varmare än i Medelhavet eftersom stränderna här är mycket långgrunda.

Det finns många intressanta utflykter att göra i området. Mellan städerna Jerez, El Puerto de Santa María och Sanlúcar de Barrameda breder den s k sherry-triangeln ut sig. I alla tre städerna finns ett flertal bodegor som tar emot besök. För shopping beger du dig till provinshuvudstaden Cadiz. Staden ligger på en halvö och har ett gammalt centrum med trånga gränder och vitkalkade hus.

Ett annat givet utflyktsmål är den romantiska staden Sevilla. Här finns mycket att se och göra! Njut av gamla stans mosaiksmyckade hus och trånga gränder, bestig klocktornet ”La Giralda” och gör ett besök i Europas största gotiska katedral. Du finner också trendig shopping och restauranger av toppklass.

På Costa de la Luz finns goda möjligheter att spela golf. I Novo Sancti Petri finns t ex tre golfbanor och inom en radie på 3 mil finns ytterligare två banor. Det är dessutom relativt billigt att spela här. Räkna med att greenfee är 30-40% billigare än på t ex Costa del Sol.

Läs mer

Dölj

Visa karta