Våra resmål » Spanien » Costa del Azahar
Costa del Azahar

Costa del Azahar

Underbara sandstränder och badvikar

Sök och boka resa

search

Costa del Azahar

"Costa Azahar" - som är kustens spanska namn - sträcker sig från floden Ebros delta i norr till Valencia i söder. Området är mycket varierat med både långa och breda stränder och små badvikar insprängda mellan fina klippformationer.

Inåt landet möts du av oliv- och apelsinodlingar som avlöser varandra i det omväxlande och ibland vilda landskapet.

Precis söder om Ebro-deltat ligger St Carles de la Ràpita som är en typisk spansk småstad med äldre bebyggelse runt ett större torg. Staden tar emot ett begränsat antal turister och känns därför mycket genuin. I centrum är det liv och rörelse och det finns många affärer, restauranger och barer. Nere vid vattnet ligger en stor hamn och en bred sandstrand.

Vinaroz är också en livlig, spansk småstad med en lång, bred sandstrand. Här går fiskeflottan i land varje dag med färsk fisk och hummer. Längs strandpromenaden och inne bland de smala gränderna finns många restauranger och uteserveringar att välja mellan.

Peñíscola är en tjusig badort med mycket charm. Staden domineras av den medeltida borgen som ligger ute på en halvö. På båda sidor om detta landmärke breder fina långgrunda stränder ut sig. Norr om staden sträcker sig en fem kilometer lång strandpromenad kantad av hotell och uteserveringar. I söder möts du av mindre bostadsområden och små badvikar omgivna av vacker natur.

Där bergen möter havet ligger Alcossebre som också är en livlig badort med flera fina stränder.

Valencia är Spaniens tredje största stad och lite av en ung, förförisk ”uppstickare” som börjat tävla med Madrid och Barcelona om de kräsna storstadsresenärerna. Staden har ett charmigt äldre centrum med gågator, trånga gränder och en stor katedral. Dessutom erbjuds här shopping av världsklass! Några kilometer från centrum breder kustens fina, långgrunda sandstränder ut sig.

Läs mer

Dölj

Visa karta