Sök och boka resa

search
Virserum
» Våra resmål » Sverige » Södra Sverige » Virserum

Virserum i Sverige

Mitt i Småland vid en vacker sjö ligger idyllen Virserum. Här kan du strosa omkring i den orörda statskärnan från första halvan av 1900-talet med dess små butiker och vackra natur. Med barnen behöver du inte åka så långt för att träffa Pippi och hennes vänner i Astrid Lindgrens Värld. Till Vimmerby har du en knapp timmes bilfärd. Andra spännande utflyktsmål i närheten är vilda västern parken High Chaparall vid Värnamo och till Öland som ligger utanför Kalmar på Sverige östkust tar du dig på två timmar. Här kan du hälsa på alla djuren och roa dig på Ölands Djur- och Nöjespark. Läs mer om alla utflyktsmål som ligger på bekvämt avstånd här nedan.

Astrid Lindgrens Värld

Astrid Lindgrens Värld är det perfekta valet om du har små barn och önskar en riktig familjesemester. Historierna om Emil i Lönneberga, Karlsson på taket, Pippi Långstrump, Bröderna Lejonhjärta, Ronja Rövardotter med fler får liv i Astrid Lindgrens Värld. Plötsligt får din dotter en liten kram av Pippi och sonen tappar hakan när Emil i Lönneberga klappar honom på axeln.

I parken hittar du även flera caféer och restauranger. Exempelvis kan du gå till Lottas Kök på Bråkmakaregatan där pasta med hemlagade såser finns på menyn. Det finns många andra trevliga restauranger också, även där det är möjligt att ha medhavd mat och dryck. Eller kan du sätta tänderna i nybakta bullar, kakor eller bröd från Bråkmakaregatans Bageri.

Katthult och Mariannelund

Astrid Lindgren flyttade från Vimmerby som 18-åring och områdena runt omkring är fyllda med namn som väcker minnen om böckernas historia. Du kan besöka Astrid Lindgrens Näs och få en intressant inblick i författarens liv och karriär.

Ta även chansen att besöka några av de byar och platser som Astrid Lindgren inspirerades av till sina böcker. Några exempel är Sevestorp och Gibberyd som var inspelningsplatser för Barnen i Bullerbyn och Emil i Lönneberga. "Emils hus" finns fortfarande kvar och även den lilla snickeboa där han täljde sina många små träfigurer. Mariannelund ligger också i närheten av Vimmerby. Det var den by som Ida, med hjälp av sin storebror Emil, kunde se från toppen av flaggstången.

Ölands Djur- och nöjespark

På Ölands djur- och Nöjespark väntar djur från hela världen och en häftig nöjespark med både åkattraktioner och vattenlandland. I djurparken hittar du 150 olika arter av djur från världens alla hörn. Nöjesparken bjuder på spännande och fartfyllda karuseller men även lugna och harmoniska så att alla trivs. Glöm inte baddräkten och badshortsen för att roa dig i bassängerna och vattenrutschbanorna i vattenlandet.

High Chaparall - den vila västern

Krutröken ligger tät, tuffa cowboys och fräcka banditer syns på gatorna i spännande dueller. Här blir du en del av historien och får en upplevelse utöver det vanliga. High Chaparall är fantastiskt för både vuxna och barn.

Parken breder ut sig på ett 50 hektar stort område och består bland annat av en mexikansk landsby, ett indianläger, en västernby och mycket mer. Här har du bland annat chansen att prova på allt från hästridning, vaska guld till att lära dig att sko hästar och njuta av het mat och fantastisk musik under Mexican Fiesta.

Två gånger om dagen visas den stora Wild West Show. Scenen är en lång vilda västern gata där du som publik sitter på ena långsidan och får uppleva häftiga slagsmål och showen har ett högt tempo med massor av fräcka effekter.