Shopping cart
Kundservice
Min sida
Våra resmål
Våra resmål - startsida
HITTA RESMÅL
Resmål via kartan
Resmål via lista
HITTA BOENDE
Hur vill du bo?
Lägenhet
Hotell
Semesterhus
GRUPPRESOR
Gruppresor
HUR VILL DU BO?
Översikt
Modernt och bekvämt
Familjeklassiker
Barnsligt kul
Jättemysigt
Boutique
Härligt barnfritt
Aktiv avkoppling
Mat- och vingårdar
Fira tillsammans
Borta länge
Din egen pool
Allergivänligt
Romantik
Budget
Superdeal
POPULÄRA RESOR
Barnkul
Skidresor
Sol och bad - sommar
Sol och bad - vinter
Storstad
Minisemester
LEGOLAND® Billund Resort
Disneyland® Paris
Så reser du
Så reser du - startsida
Transport
Bil
Färja/bro
Flyg
Hyrbil
Planeringsverktyg
Erbjudande
Erbjudande - startsida
Superdeals
Nyhetsbrev
Presentkort
Sista minuten
Om oss
Om oss - startsida
Fakta och siffror
Kvalitetsarbete
Arbeta hos Sembo
Pressinformation
Resevillkor
Resegaranti
SRF:s villkor för paketresor
Försäkring
Priser
Personuppgiftspolicy
Betala med Captum
Sök och boka resa
Boende
Flyg
Flyg + Boende
Färja + Boende
Färja/bro
»
Våra resmål
»
Portugal
»
Lissabon-området
»
Lissabon
» Mat & dryck
Mat & dryck i Lissabon
Mat & dryck
30 år som researrangör
En del av Stena Line
Delbetala din resa
Prisgaranti på boende
97% nöjda kunder
Tel: 042 - 37 85 00
Sevärt
Shopping
Muséer
Mat & dryck
Värt att veta
Utflykter
Mat & Dryck
Lissabon, som är Europas enda huvudstad vid Atlanten, har naturligtvis massor av restauranger som specialiserat sig på fisk och skaldjur. Förutom de portugisiska restaurangerna finns också hela det internationella köket representerat i huvudstaden.
Det går fortfarande att äta riktigt billigt i Lissabon. Konsten är bara att hitta rätt i det stora utbudet. Det mest restaurangtäta området är tveklöst Bairro Alto, där det finns kaféer, barer och restauranger med allt från verkligt låga till ganska höga priser. Sök dig till området kring gatorna Rua da Atalaia och Rua da Barroca, där urvalet är stort.
Exempel på några typiska portugisiska rätter:
Sardinas assadas
, sardiner direkt från kolgrillen, serverade med grönsaker och kokt potatis eller ris.
Caldo verde
, den berömda mörkgröna soppan som bygger på ett slags grönkål.
Leitao à Bairrada, spädgris som grillats knaprig och serveras varm eller kall med grönsaker och oliver. Vanlig i delikatessaffärer.
Bife à café
, grillat nötkött som serveras med stekt ägg, fritterad potatis och en krämig sås.
Pasteis de bacalhau
, ett slags fiskbullar gjorda på kabeljo, som serveras varma eller kalla. Närmast en nationalrätt i landet.
Portugusiska viner är också ett spännande kapitel. Vinhos verdes, de så kallade gröna, dvs unga, vinerna är mycket typiska för Portugal. De finns både röda och vita och de senare serveras gärna till fisk och skaldjur. Bland rödvinerna är de från distrikten Dao och Bairrada de mest kända. Men från Alentejo-regionen kommer flera av Portugals absolut bästa rödviner. Unga, fruktiga roséviner, typ Mateus, har också nått stora exportframgångar. De berömda portvinsdistrikten ligger kring floden Duoro, innanför hamnstaden Oporto i norr.