Sök och boka resa

search
Gålå
» Våra resmål » Norge » Sommar - och skidsemester i fjällen » Gålå

Gålå i Norge

Åk på skidsemester i Peer Gynts äventyrliga rike eller aktiviera dig under sommaren i den fantastiska naturen!

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Gålå i Norge

Gålå omfattas helt av begreppet norsk högfjällsstämning, skidområdet bjuder dessutom på helt perfekta förhållanden för en familjesemester när det gäller massor av snö och skoj.

Gålå har snö hela säsongen. När ni väl kommit hit behöver ni inte bilen igen förrän ni skall åka hem. Allting ligger centralt i Gålå. På skidstadion har man dagligen olika tävlingar och roliga aktiviteter. Prova snörafting, lekrundtur eller guidad högfjällstur. I Gålå finns det något för alla.

Alpint

De 15 pisterna fördelar sig på två sidor av fjället och omfattar allt från våghalsarnas svarta pister till det stora barnområdet Knerten. Snowboardarna har egen el-upplyst pist med Big jump, rails och många andra utmaningar.

Längdåkning

Gålås 230 km längdskidspår ingår i Peer Gynt Ski Region som totalt omfattar 630 km spår. Spåren varierar i svårighetsgrad och längd men samtliga går genom det vackra fjäll- och skogslandskapet. För de riktigt vältränade är Peer Gynt-spåret med sina 87 km en lämplig utmaning.

Aktiviteter utan skidor

På Gålå Högfjällshotell kan man njuta av livets goda på många olika sätt efter att skidorna tagits av. Restaurang, brasrum, bibliotek, bastu, solarier och mycket mer. Dessutom har hotellet en fin uppvärmd utomhuspool.

Övernattning

I Gålå kan man bo både i stugor, lägenheter och på äkta högfjällshotell.

Allt för barnen Skidklubben Knerten är avskiljd från de övriga områdena och därigenom en trygg bas för barn mellan 4 – 10 år. Området är öppet hela dagen och har skidlärare alla dagar mellan kl. 10 – 12.

Under sommarhalvåret finns många aktiviteter och upplevelser att välja bland. Bergen och naturen har under sommartid många härliga färger som är en fröjd för ögat! I den vackra naturen kan du prova på att åka på kanotsafari, vandra eller cykla i bergen eller varför inte passa på att följa med på älgsafari. Här finns även mycket goda fiskemöjligheter.

Du kan också gå på glaciärvandring på Smørstabbreen, göra en guidad tur med kanot över fyra bergssjöar med olika stopp för bad och grillning.

Möjligheterna är många i Gålå!