Sök och boka resa

search
Geilo
» Våra resmål » Norge » Sommar - och skidsemester i fjällen » Geilo

Geilo i Norge

Den lilla mysiga skidorten Geilo ligger vackert mellan de mäktiga fjällen och har flera skidanläggningar att välja mellan. På gränsen till nationalparken Hardangervidda bjuder Geilo på äkta norsk aktiv semester i natursköna områden.

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Geilo i Norge

Alpint

Geilo har två skidområden belägna på varsin sida om dalen och med sammanlagt 39 pister och 20 liftar. Den stora variationen i svårighetsgrad gör området perfekt för familjer. Med liftkortet åker man gratis med skidbussen mellan de båda skidområdena och övernattningsställena.

Längdskidåkning

En tur på ”Norges tak” Hardangervidda måste prövas när man är på dessa breddgrader. Men självklart finns även massor av välpreparerade spår i skogarna runt Geilo. Totalt finns det 220 km markerade spår.

Aktiviteter utan skidor

Det är möjligt att åka tåg mellan Oslo och Geilo, vilket tar ca fyra timmar. Tåget går genom den fantastiska norska landskapet och stannar centralt i Geilo. Det finns många trevliga caféer, restauranger och en levande after-ski-miljö i Geilo. Bland de lite lugnare aktiviteterna kan slädåkning nämnas. För den som vill ha mer fart finns även hundspann och snörafting.

Allt för barnen

I Geilo finns fyra populära aktiviteter för barnen. Det finns en spännande skattjakt där de tillsammans med andra barn letar efter den hemliga skatten. De kan leka i Bobland eller delta i skidorientering. Det finns även tre olika skidskolor att välja mellan.

Övernattning

I Geilo kan ni välja mellan semesterlägenheter och hotell. Båda boendeformerna ligger centralt placerade i förhållande till skidområdena.

Snowboard

Geilos tre snowboardparker attraherar många gäster. Här finns superpipe – och naturligtvis även halfpipes, big jumps, rails, funboxes osv. En av dessa tre parker är Tirilparken och är en av Norges största parker. Det finns två sätt att ta sig till denna park, antingen med stolliften eller med t-liften. År 2014 röstades Tirilparken fram till att vara Norges bästa park. (Årets parkanläggning i Norwegian Snowboard Awards)

Under sommaren kan du hitta upplevelser som passar just dig. Du kan gå med på fjällvandringar och det finns många varianter på svårighet och längd.

Varför inte hoppa upp på hästryggen och njut av naturen på en ridtur. Här finns ridturer för både stora och små.

Är du riktigt modig åker du på forsränning. Utöver detta har du även möjlighet till aktiviteter som fiske, cykling och jakt.

För barnen finns bland annat Geilos sommarpark där de kan välja och vraka bland aktiviteterna som erbjuds.