Sök och boka resa

search
Hafjell
» Våra resmål » Norge » Sommar - och skidsemester i fjällen » Hafjell

Hafjell i Norge

Hafjell, norrmännens mest populära semesterresmål! Ligger bara 15 km från Lillehammer.

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Hafjell i Norge

Alpint

I Hafjell finns 30 nedfarter och 13 liftar vilket gör Hafjell till ett unikt skidområde. Här finns liftsystem med bland annat en 8-sitsig gondollift och 2 EXPRESS-liftar. Det är på så sätt enkelt och effektivt att ta sig upp i backarna och minimerar risken för långa köer. Det ger också nybörjare och mindre erfarna åkare utökade möjligheter. Med gondolliften får du tillgång till både gröna, blåa, röda och svarta pister. Hafjell passar alla typer av skidåkare, dels de som njuter av att åka i de ”mjuka” backarna och de mer erfarna åkarna.

FEBRUARI: UNGDOMS-OS I HAFJELL Mellan den 12 - 21 februari hålls ungdoms-OS på vissa av Hafjells pister. Det ger glada dagar, liv och rörelse med extra events och aktiviteter. Men också att utvalda pister (nr 8, 9 och 28) - primärt svarta - är reserverede för OS i hela eller delar av perioden 1 - 21 februari 2016. För mer info se <http://www.hafjell.no/ungdoms-ol>

Snowboard

Terrängparken med två big jumps och olika hopp är en rejäl utmaning för de flesta snowboardare. Hafjellshoppen högre upp på fjället är för de riktigt avancerade och både i skogen och ovanför trädgränsen finns det möjlighet till offpiståkning.

Längdåkning

Från Hafjell kan längdåkningsentusiasterna kasta sig över 300 km välpreparerade längdspår som bl a går till Sjusjøn och Nordseter högt uppe på fjället.

Aktiviteter utan skidor

Besök den olympiska bobbanan som ligger 4 km från Hafjell och prova på en hisnande bob tur. Man kan även roa sig med ”aking” (fem personers kälke), skelettkälke, hundspann och skotersafari. Familjen kan även besöka Hunderfossen Vinterpark på andra sidan älven, där det stora trollet bor, eller besöka det stora leklandet mitt i Hafjell centrum – barnen kommer fullständigt att älska det.

Allt för barnen

Vid foten av fjället ligger Barnlandet, som är ett avgränsat område för de minsta. Snölekplats, kälkbacke, små hopp och rullband är några av de många faciliteterna. Barnskidskola och inomhus barnpassning (2 – 7 år) finns också här. Hafjell har fem skidklubbar i åldersgrupper från 4 år upp till 16 år. Klubbarna är sammansatta efter både ålder och åknivå. Detta gör Hafjell till ett speciellt barnvänligt skidområde.

Övernattning

I Hafjell-området finns det många övernattningsmöjligheter att välja mellan: lägenheter, stugor och hotell. De är fördelade runt bergen, i hjärtat av Hafjell och på den andra sidan av floden. Alla centralt placerade i förhållande till skidområdena.

Sommar Området omkring sjön Mjøsa bjuder på härliga naturupplevelser och norska traditioner. Ta exempelvis ångbåten D/S Skibladner från Eidsvoll till Lillehammer. En fantastisk färd i detta vackra landskap. I Lillehammer kan du besöka det Olympiska Museet och njuta av utsikten från toppen av hoppbacken.

Du kan även besöka Hunderfossen Familjepark, en av Norges största turistattraktioner. Här finns både inomhus- och utomhusaktiviteter för stora och små. En annan familjepark i närheten är Lilleputhammer för de minsta barnen. I den lilla miniatyrbyn av Lillehammer kan barnen köra tåg, bilar, båtar och här finns även karuseller och mycket annat.

Vill du vara ute i naturen tar du Gondolen upp på Hafjellet där du har möjlighet till vandring, cykling och klättring. I vattnen runt Hafjell finns god fiskelycka och trevliga badplatser. På en del ställen går det att hyra kanot, roddbåt eller trampbåt.