Sök och boka resa

search
Kvitfjell
» Våra resmål » Norge » Sommar - och skidsemester i fjällen » Kvitfjell

Kvitfjell i Norge

Om du är ute efter moderna faciliteter och snösäkerhet då är Kvitfjell det självklara valet och under sommaren härliga narutaktiviteter.

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Kvitfjell i Norge

Beläget i Gudbrandsdalens vackra omgivningar, kan du uppleva ett sant skideldorado för alla smaker, från snowboardåkare till längdåkningsentusiaster.

Alpint

Alpinanläggningens 9 liftar och 20 pister fördelar sig över öst- och västsidan av fjället. Hela anläggningen är väl sammanbunden och erbjuder massor av utmaningar för alla kategorier av åkare. Prova t.ex. Björnli-nedfarten, 2,1 km i vacker skogsterräng. Mellanstationen på östsidan av fjället är knutpunkten för nedfarterna. Här ligger även alla stugor, lägenheter och hotell, barnområde, matbutiker, skiduthyrning, värmestuga och biljettkontor.

Längdåkning

Kvitfjell är utgångspunkten för över 600 km preparerade längdspår av högsta kvalitet. Det finns långturer mot Skeikampen och Gålå, och lite kortare turer mot Svinslåa. Tag även en tur till toppen med liften för att pröva på längdåkning i verklig högfjällsterräng.

Aktiviteter utan skidor

GudbrandsGaard Hotel är välförsett med faciliteter som restaurang, bar, nattklubb och café. Det är även hit man kommer för att koppla av. Mot betalning kan alla utnyttja swimmingpool, bastu, spabad, motionsrum och solarier. På skidanläggningen finns även flera bra matställen och mysiga caféer där man kan njuta av folklivet och trevligt sällskap.

Övernattning

På Kvitfjell finns både hotell, stugor och lägenhetshotell. Naturligtvis beläget nästan mitt i pisten.

Allt för barnen

Det finns två fina barnområden, ett nytt på västsidan med barnens egen 500 m långa och 50 m breda pist. På östsidan hittar ni barnområdet Kvitriket, mittemot hotellet vid mellanstationen. Rullbandet transporterar barnen säkert upp till värmestugan Bamsebo. Här kan de roa sig med leksaker, video, böcker m.m. De lite större barnen kan roa sig i barnbacken eller bli duktiga i skidskolan som också finns i Kvitriket.

World Cup 2012 körs i vecka 9. Det betyder att alla svarta pister är stängda i vecka 9 och fram till fredag i vecka 10. (Danska mästerskapet kommer troligtvis köras i vecka 10).

Under dessa veckor är det möjligt att åka skidor i 24 av 29 km pist, men alltså inga svarta pister.

Sommar Här erbjuds spännande cykel- och vandringsleder i vacker fjällmiljö. Längs med lederna finns fina pausställen där ni kan fylla på med mer energi. Här finns goda fiskevatten i närheten för dig som vill prova på fiskelyckan.

Hunderfossen familjepark ligger inte långt härifrån och är väl värt ett besök för hela familjen.