Sök och boka resa

search
Lillehammer
» Våra resmål » Norge » Sommar - och skidsemester i fjällen » Lillehammer

Lillehammer i Norge

I Lillehammer finns många aktiviteter för hela familjen, både under vintern och sommaren

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Lillehammer i Norge

Lillehammer har mycket att erbjuda. I kommunen anordnas härliga upplevelser och aktiviteter såväl inomhus som utomhus, året runt. Här finner du flera högklassiga restauranger, caféer och butiker. Om du vill ta del av områdets kultur och historia, kan du bl.a. besöka Lillehammer konstmuseum och Lysgårdsbakkene arena.

Regionen är känd för dess aktiva vintersport och är ett paradis för dig som älskar snowboard- och skidåkning. Här finns också möjlighet att prova på hundspann, pulkaåkning och skoterkörning.

2 000 km pister i området Lillehammer

Med snötäckta fjäll från november till april har du chansen att skapa din bästa skidsemester i Lillehammer. Bara några minuters bilkörning från centrum ligger flera stora skidanläggningar (Hafjell, Kvitfjell, Skeikampen, Gålå och Sjusjøen) för både längdskidåkning och för utförsåkning. Lillehammer Ski Resort har dessutom samlat alla regionens orter med fantastiska skidanläggningar i ett smart biljettsystem. Detta gör Lillehammer till en bra utgångspunkt för dig att göra dagliga utflykter från. Du kan med enkelhet välja mellan flera typer av backar för dina dagliga önskemål. Ofattbara 2 000 km pister finns i området! Så, vare sig du är en total nybörjare eller du är en erfaren offpiståkare – finns här något för alla.

Under julen anordnas traditionella julkonserter, föreställningar och julmarknader dit tusentals besökare kommer årligen. På Maihaugenmuseet är det varje år en julmarknad under första helgen i advent och i Gudbrandsdalen, på Rudi Gard, arrangeras en marknad under andra helgen i advent. Här hittar du den perfekta julklappen till dina medresenärer!

Sommar i Lillehammer

Även på sommaren bjuder området kring Lillehammer på alla typer av utomhusaktiviteter. I Hafjell Bike Park kan du t.ex. cykla terräng och downhill. IRondane finns guidade vandringsleder genom det vackra fjällandskapet.

Nöjesparken Hunderfossen är ett absolut måste att åka till för barnfamiljer och ligger endast 10 min med bil från centrala Lillehammer. I Lilleputthammer nöjespark, i Hafjell, hålls flera roliga evenemang och aktiviteter för hela familjen under juli månad.

Turridning är en uppskattad aktivitet om du tycker om hästar och vill uppleva naturen från hästryggen. Vad sägs om att rida till Rondane eller Jotunheimen nationalpark och titta den vackra utsikten? Älgsafari är en annan populär aktivitet i Lillehammer där guidade turer med minibuss arrangeras till grönområdena för att beskåda älgarna.