Sök och boka resa

search
Trysil
» Våra resmål » Norge » Sommar - och skidsemester i fjällen » Trysil

Trysil i Norge

Trysil - Norges mest populära och snösäkra skidanläggning som på sommaren bjuder på en mängd spännande aktiviteter!

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Trysil i Norge

Trysilfjället är inte bara störst och mest välbesökt utan även en av Nordeuropas mest varierade skidanläggningar. Det imponerande Trysil lockar varje år massor av skidturister.

Även om skidområdet är stort behöver du inte använda bilen för att resa mellan de olika anläggningarna. De flesta boendeerbjudande är s.k. ski in / ski out och hela Trysil är uppbyggt på ett organiserat sätt, vilket gör det lätt och bekvämt för dig att ta ta dig runt utan bil.

De 68 pisterna som fördelar sig över 3 sidor av fjället är effektivt sammanbundna av 29 liftar och en i övrigt välfungerande infrastruktur. Nästan oavsett var i området man bor så har man transportlift till backarna, skidåkning direkt från stugdörren. Trysil har rikligt med upplevelser för alla. Skidåkning i Trysil är en upplevelse utöver det vanliga.

Alpint

Trysilfjället är indelat i fyra områden: Turistsenter, Høyfjellssenter, Høgegga och Skihytta. Trysil Turistsenter är inkörsporten till sydsidan av fjället med nedfarter i alla svårighetsgrader, ett stort barnområde, restauranger och afterski. Trysil Høyfjellscenter är inkörsporten till den norra sidan av fjället, ett perfekt område för barnfamiljer. Här finns även restauranger, affärer samt afterski. Høgegga är för de fartglada åkarna - ett fantastiskt skidområde med enbart svarta nedfarter. Skihytta ligger soligt och väl placerat på Snaufjället och har en härlig skidåkning.

Terrängpark

I Trysil finns gröna parker vid områdena Fonder Adventure på Turistcenter och Gammelgård på Høyfjellscenter. Parkerna utgörs av små hopp och enklare skidspår och är perfekta för dig som aldrig åkt i terrängpark tidigare eller som uppvärmning inför den stora och mer avancerade terrängparken i Trysil – som flera gånger blivit utnämnd till Norges bästa. I parken finns små och stora hopp, rails och funboxar. Detta är snowboardåkarnas och de leklystna skidåkarnas paradis.

Allt för barnen

I Trysil står barnen i centrum. Här finns inte mindre än tre olika områden för de minsta och nybörjarna med sammanlagt nio liftar. Smotteparken har figurer med röster som pratar med de små skidåkarna. Här finns hopp, figurer och allt annat roligt som du kan uppleva med skidor på fötterna.

Fageråsen – ett familjeeldorado

Det har blivit ännu lättare att vara gäst på det härliga barnområdet på Trysil Høyfjellssenter i Fageråsen. En fantastisk 6-sitsig stollift erbjuder en bekväm och snabb transport till toppen av fjället. Stolarna är uppvärmda och om det blåser, finns det vindbubblor som skyddar dig mot de kalla vindarna.

Det mesta av boendet ligger med så kallat ski in/out och i området finns ett bra och varierat matutbud, ett fantastiskt barnområde och en härlig skidterräng – det är därför Fageråsen är många familjers favorit.

Bo bra med ski in & ski out

Det är viktigt att bo bekvämt och bra när man åker på skidsemester och i Trysil finns det många bekväma stugor och lägenheter att välja mellan. Den största delen av semesterbostäderna har ski in/ski out, vilket innebär att man slipper ta bilen till de olika skidområdena. Lättare än så blir det inte.

Sommar

Den vackra naturen bjuder på tusentals färger under sommarhalvåret och du kan välja mellan att sätta dig under en filt och bara njuta eller aktivera dig i de fina omgivningarna.

Förutom de vanliga sakerna som golf, fiske, kanotturer, älg- och bäversafari och självklart cykel- och vandringsturer finns även forsränning, fjällbowling och elvebrett(surfa på älven).

Här kan du välja mellan mer än 30 olika aktiviteter för både stor och små. I närheten finns fina badplatser att åka till när sommardagarna är varma.