Sök och boka resa

search
Alpbach
» Våra resmål » Österrike » Alperna » Alpbach

Alpbach i Österrike

Utmärkt skidåkning och genuin känsla!

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Alpbach i Österrike

På en solig platå i Alpbachtal ligger Alpbach. Om du tänker på en Oscarsutdelning, tänker du säkert på Hollywood. Men den ”vita Oskarutmärkelsen” lämnades till Alpbach den 2 september 2004. Denna gyllene belönning från "The Good Skiing and Snowboarding Guide" fick Alpbach som ”bästa lilla skidområde” det året för hela Europa. Liten, men naggande god.

Alpbach är en sinnebild för österrikiskt gemyt. Har du en gång kommit hit, kommer du aldrig vilja åka någon annanstans! Det är en vacker och gedigen tyrolerby och det känns som att man befinner sig mitt i ett vykort. Byns centrum har trevliga restauranger, en del affärer och givetvis kyrkan i mitten.

I vinter-Alpbach väntar knarrande pulversnö och drömlik firn på 45 km pister av rent skid- och snowboardsnöje. Orörd snörik natur lockar till sköna vandringar. Över 20 km välpreparerade längdåkningsspår går oftast genom ett romantiskt landskap. Åk skridsko, rodel, paragligning eller ta ett härligt bad i byns äventyrsbad. Och gemyglig och festlig Après Ski upplever du verkligen här.

Skidåkningen är varierad med huvudsakligen röda avfarter och mycket orörda områden utanför pisterna.

Prova gärna någon av de trevliga små hütten i backarna, som Böglalm i Inneralpbach. Där kan du avnjuta nygrillad kyckling och en kall öl på den soldränkta terrassen. Nattlivet är lugnt, men bra restauranger och barer finns det gott om.

Interaktiv pistkarta

Skidområdet: http://web2.kitz.net/bergbahn-alpbach/map.html

Liftarna går också från grannbyarna Inneralpbach (1050 m ö h) och Reith im Alpbachtal (670 m ö h). Skidbuss från byns centra samt grannbyarna.