Sök och boka resa

search
Saalbach
» Våra resmål » Österrike » Alperna » Saalbach

Saalbach i Österrike

...med Hinterglemm.

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Saalbach i Österrike

Saalbach kan garantera säker snötillgång. Mer än 400 snökanoner hjälper vädergudarna på alla viktiga nedfarter.

Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang är att av Österrikes största skidområde. Om du vill ta den stora rundan och uppleva de mest attraktiva pisterna på syd- och nordsidorna måste du stiga upp tidigt. Men det lönar sig. Familjevänliga och breda attraktiva pister från Kohlmaiskopf, Bernkogel, Reiterkogel och Spieleckkogel är mycket lämpliga för att komma i form. Sedan kan du våga dig på en utmaning som den berömda VM-pisten från det 1 984 m höga berget Zwölfer, eller den branta nedfarten på nordsidan av det 2 020 m höga Schattberg. Oavsett om du utövar carving i lugnt tempo eller är en utförsåkare med ambitioner - du hittar alltid något som passar dig.

I hela skidområdet inbjuder 40 genuina alpstugor till kulinariska höjdpunkter som t ex "Kaspressknödel", "Kaiserschmarrn" eller "Stelzen". Nere i dalen står gratis skidbussar till förfogande som mellan kl. 09.00 och 17.00 kan ta dig tillbaka till din utgångspunkt.

Pister med strålkastarbelysning och nedfarter för pulka.

Fastän solen har gått ner kan du stanna kvar på pisten. Om du fortfarande har ork i benen kan du förlänga din dag i nöjesparken på pisten med strålkastarbelysning i Hinterglemm eller på den belysta pisten vid Schanteilift i Leogang. Om du hellre vill åka nerför backen med pulka, kan vårt skidområde erbjuda fem olika pulkabackar, alla med belysning. Välkommen till en av områdets otaliga barer för après ski och släpp loss på dansgolvet. Om du känner för att ta det lugnt och har en romantisk ådra kan du välja mellan fackelvandring på natten, romantiska turer med hästsläde eller konditionskrävande vandringar med snöskor.

Charmiga Hinterglemm.

Hinterglemm är granne till Saalbach och ligger längst in i dalen där skidåkningen är som mest lättillgänglig. Du kan börja dagen i Hinterglemm och avsluta i Saalbach utan problem, snarare en fröjd! Hem tar du dig enkelt med skidbussen. Här är husen byggda i traditionell Tyrolerstil och byn är känd för sitt gemyt. Prisnivån är riktigt angenäm och utbudet på restauranger stort - en riktig höjdarort.

Resetips.

Om du väljer att flyga till München hjälper vi dig med hyrbil för att komma till din skidort. Det finns också tåg/bussförbindelser från flygplatsen till många österrikiska skidorter som Saalbach, se www.oebb.at. Se till att du har god tidsmarginal till flyget hem.

Shuttle-service.

Ungefär 35 taxibilar tar hand om transfer från flygplatsen i Salzburg. För € 37 körs varje gäst direkt till sitt hotell. Tur och retur kostar € 69 (reservation för ev prishöjning). www.holiday-shuttle.at.