Sök och boka resa

search
St. Anton
» Våra resmål » Österrike » Alperna » St. Anton

St. Anton i Österrike

Hotell, lägenheter och tips

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

St. Anton i Österrike

En av Alpernas mest klassiska skidorter. Ligger 1304 m ö h och här är alltid mycket snösäkert. Ingår i skidssystemet SkiArlberg tillsammans med Lech, Sonnenkopf, St. Christoph, Stuben och Zürs.

Arlberg är ett bergspass, som förbinder landskapen Tirol och Vorarlberg i västra Österrike. Det behövs bara ett liftkort "Arlberg-Card" för entré till detta snöparadis med 85 liftar och 276 km pist med mycket varierade nerfarter och fantastiska utmaningar som 180 km nerfart i djupsnö. Gratis skidbussar kör i och mellan orterna. Solterrasser inbjuder till Après-Ski. Många aktiviteter som skridskoåkning, det lokala "Eisstockschießen", rodelåkning, längdåkning, vintervandringar och romantiska turer med häst och släde gör vintersemestern till en upplevelse för hela familjen.

Nöjeslivet är mycket rikt med många bra restauranger, barer, pubar och diskotek. En mycket tekniskt avancerad skidlift, Galzigbahn, öppnades för några säsonger sedan.

Orten har väl drabbats av en del laviner, så ta verkligen de ev. varningar som kommer på allvar.

Lech (1450 m ö h)

Lech betraktas som en lite lyxigare skidort. Här gör man mycket för att skidanläggningar skall vara i samklang med naturen. Pistmaskiner köres miljövänligt. Konstgjord snö görs på vatten med kvalitet som dricksvatten. Även de mest använda pisterna blir till blommande sommarängar.