Sök och boka resa

search
Branäs
» Våra resmål » Sverige » Sommar - och skidsemester i fjällen » Branäs

Branäs i Sverige

Branäs är snösäkert på vintern och gillar du natur, fiske, bad och skogens rika djurliv är det hit du ska åka under sommaren. Här erbjuds en massa roliga aktiviteter så som älg- och bäversafari, kanottur, vandring, flottfärd eller utflykter till närliggande upplevelser.

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Branäs i Sverige

Området har ett av Nordens bästa och mest omfattande system av snökanoner. Detta ger Branäs en lång och fin säsong med utmaningar och upplevelser för alla, oavsett ålder och nivå.

Alpint

Branäs skidcenter har 16 liftar och 24 nedfarter samt skicross, skicross för barn och en Dog park. En av liftarna är en 12 personers gondollift som ger korta liftköer och snabb uppfart – och därigenom mer tid på skidorna! Pisterna i Branäs är alltid i perfekt skick och varierar fint i förhållande till nivå och äventyrslust. Speciellt de långa mjukt böljande backarna lockar många nybörjare.

Snowboard

Funparken är ett paradis för snowboardarna med fina jumps och rails i många olika svårighetsgrader – även öppet på kvällen. Skicross banan löper parallellt med Storbacken.

Aktiviteter utan skidor

Efter en lång dag av skidåkning har man alltid god aptit. Den kan man bl a få stillad på Ladans kök och bar. På toppstugan äter man också gott och här har man dessutom en fantastisk utsikt. Gästerna på Branäs får under uppehållet en fribiljett per person till Sysselbäcksbadets bastu och swimmingpool, 10 km körning från berget.

Övernattning

På Branäs ligger det semesterbostäder både på toppen och vid foten av berget. Det är en härlig upplevelse i sig att hyra en stuga tillsammans och bo i . Skidhyra, liftkort och butiker ligger vid Alpintorget vid foten av berget. Liftkort och dagligvaror kan även köpas på toppen av berget.

Nytt om barnområdet

Barnområdet i dalen är flyttat och utökat till totalt 3 liftar och ett rullband. Barnområdet på toppen har utökats till 2 liftar, ett transportband och en kälkbacke.

Allt för barnen

Branäs ar idealiskt om man reser med barnen. I barnklubben Björnidet hittar man fort vänner och instruktörerna håller hela tiden ångan uppe med roliga aktiviteter som t.ex. skattjakt och bob åkning.

Sommar Avslappning och natur är två ord som bra beskriver Branäs under sommarhalvåret.

Naturen ligger precis runt knuten och inbjuder till härliga vandringar, bärplockning och har man tur ser man också en hel del av skogens djurliv. Branäs hyr ut cyklar och tennisbana. Nere vid Klarälven finns också en sandstrand för uppfriskande bad.

Bo i modernt boende

Branäs erbjuder modernt boende i lägenhet eller stuga. Alla fullt utrustade med alla bekvämligheter man kan önska sig. Uppe på berget väljer man att bo i större stugor alla med uteplats där man lätt kan avnjuta en sommarkväll vid grillen. I Branäs by finns det både stugor och lägenheter också här med uteplats. Boendet bokas med fri ankomst- och avresedag. Minst två dagar bokas i följd. Boendet har välutrustade kök för självhushåll. All in- och utcheckning sker i receptionen i dalen. Incheckning från kl. 15.00. Utcheckning kl. 11.00.

Aktiviteter

Branäs tillhandahåller med förslag på dagsutflykter. Med bilen kan du lätt ta dig till vattenland, golfbanor och Värmlands fina kultur och sevärdheter. I Branäs omnejd kan du vandra, fiska, cykla, rida, paddla kanot eller följa med på bäver- eller älgsafari. Du kan även bygga din egen flotte och sakta flyta ner för Klarälven.

Äta

Branäs omnejd erbjuder restauranger med enklare mat till närproducerad och ekologisk mat. Vilt och fisk genomsyrar flera menyer. Nedergårdens restaurang och gårdsbutik erbjuder även försäljning av närproducerat viltkött så som älg, hjort, björn, vildsvin m.m. men också bröd, ost, sylt och en massa annat gott. I Sysslebäcks chokladfabrik kan du köpa fantastiskt goda hemgjorda praliner gjorda på bär från området.