Sök och boka resa

search
Orsa Grönklitt
» Våra resmål » Sverige » Sommar - och skidsemester i fjällen » Orsa Grönklitt

Orsa Grönklitt i Sverige

Familjeparadiset Orsa Grönklitt!

Orsa Grönklitt i Sverige

I vackra Dalarna, granne med vildmarken, ligger familjeparadiset Orsa Grönklitt. En komplett skidanläggning med nära till allt. Backar, spår, restauranger, skidskola och roliga aktiviteter ligger på gångavstånd från det mysiga boendet.

Alpint

Full fart i backarna! I Orsa Grönklitt åker du skidor med utsikt över tigrar, isbjörnar, vargar och lodjur. Anläggningen ligger granne med Europas största Rovdjurpark! Här finns 23 nedfarter i varierande svårighetsgrad, från grönt till svart. Det är inte svårt att hitta favoritbackar! På syd- och västsidan mest "snälla" pister för barn, familj och nybörjare. I norr och öster väntar större utmaningar, som Berguven, Helan, Halvan och Biffen (offpist).

Snowboard

För de unga och fartglada erbjuder Orsa Grönklitt en Dreampark med massor av hopp, pucklar och velodromer, Big jumps och fun boxes. Dreamparken har även en naturlig pipe skapad av naturen själv.

Längdåkning

På längdskidor i vinterparadiset Längdskidåkningen i Orsa Grönklitt är känd som en av Sveriges absolut bästa – här finns hela 80 km varierade spår. Den snösäkra miljön, 500 m.ö.h, är ett riktigt paradis för både skidturister och lokalbefolkning. Träning, tävling och tur – här finns något som passar alla.

Aktiviteter för barn

Barnens vinterfavorit Familjebackar, skidskola och rovdjur – i Orsa Grönklitt är barnen VIP-gäster. Besök Blåbärsskogen med talande figurer och spännande slingrande pister. Eller varför inte ta en tur till Bananen med Snow Park och Ski Cross-bana!

Skidskola I den välrenommerade skidskolan kan alla lära sig åka skidor – både längd och alpint. För barn från 3 års ålder finns både grupper och privatlektioner, blandade med lek och skoj i snön!

Blåbäret Bärra I Blåbäret Bärras Blåbärsklubb får barnen följa med på en massa äventyr. Han bjuder in till födelsedagskalas, rovdjursspaning, skattjakter och barnens afterski, full av bus, pyssel, disco och fika!

Varglyan I Varglyan finns Grönklitts eget dagis, lekrum och samlingspunkt för de yngre. Barnpassning med massor av skoj!

Boende

Mysigt boende med imponerade utsikt I Orsa Grönklitt erbjuder vi boende i mysiga stugor och lägenheter. Oavsett val av boende är det nära till backar, spår och aktiviteter. Alltid med en fantastisk utsikt över berg, sjöar och dalar!

Aktiviteter

  • Åk på en mysig tur med hundspann i Grönklittskogen! Perfekt för både vuxna och barn.
  • Spännande skotersafari genom det vackra vinterlandskapet! Det finns även längre skoterturer med mat, övernattning och vedeldad bastu.
  • Orsa Rovdjurspark – en unik möjlighet att betrakta några av världens största rovdjur i deras naturliga miljö. Stora hägn, guidade turer, matning och spännande aktiviteter i parken. Ett vinterbesök är obligatoriskt!
  • Åk på en utflykt med häst och släde i facklornas sken. Genom Grönklittsskogen till Fryksås Hotell där en utsökt middag serveras.
  • Prova på vinterfiske i Rädsjön! Gott om regnbågslax och fina vindskydd med grillplatser – en perfekt utflykt för familjen.

Sommar

På Orsa Grönklitt kan familjen träffa små björnar, stora björnar och gigantiska kamtjatkabjörnar, Sibiriska tigrar, varg, lo, järv, rödräv och berguv i Europas största björnpark. Fjolårets stora nyhet är Polar World, världens största isbjörnsanläggning.

Förutom Björnparken finns här massor med spännande aktiviteter under högsäsong. Vildmarksskytte, guldvaskning, fiske, mångkamp och älgsafari är en del av de aktiviteter som familjen kan uppleva.

När sommaren är här är en promenad ner till underbara Rädsjön ett måste. Ta med picknick korgen och badkläderna och njut av sköna bad och vacker natur. På Grönklitt erbjuds även mat och nöje som blir en del av den totala upplevelsen under din semester.