Sök och boka resa

search
Ramundberget
» Våra resmål » Sverige » Sommar - och skidsemester i fjällen » Ramundberget

Ramundberget i Sverige

Ramundberget, som tillhör Funäsfjällen, har något som passar alla skidåkare. Under sommaren är Ramundsberget ett eldorado för den nya vandraren! Den nya vandraren vill vandra på dagen, sova på natten och äta gott däremellan. Om du är likadan, är du välkommen i sommar.

Ramundberget i Sverige

Vinter

I Ramundberget har allt man kan önska sig av en skidsemester - skidåkning i alla svårighetsgrader, snowboard- och freerideområden, längdåkning, after ski och restauranger samt perfekta förhållanden för barnen. Den familjevänliga skidorten är liten och gemytlig, och bjuder på finfin skidåkning. Och det blir aldrig trångt i skidbackarna! Och vill du hitta på något annat, passa på att dra på skotersafari, eller prova på klättervägg och heli-ski.

Snögaranti Alpint: 5 öppna nerfarter i Destination Funäsfjällen, gäller mellan 1/12 och 1/5. Längd: 5 km spår i Ramundberget – Bruksvallarna, gäller mellan 15/10 och 1/5. Skidskytte: 2 km spår i Ramundberget i anslutning till Skidskyttestadion, gäller mellan 15/10 och 1/5. Snögarantin innebär att vi återbetalar det Ni betalt till oss om Ni väljer att avboka er vistelse pga snötillgången, tidigast 3 dagar innan ankomst eller omedelbart (senast kl. 11.00 dagen efter ankomst) avbryta vistelsen. Ni kan även omboka till annan period (vid dyrare vistelse betalar ni mellanskillnaden).

Sommar

Vandring i Ramundberget: Det finns två typer av vandringsmänniskor i Sverige. Dels de som tror att man måste odla helskägg, cykla till Himalaya på enhjuling med 45-kilospackning och sova under stjärnorna i 15 minusgrader för att kunna säga att man ägnar sig åt vandring. Det är den ena typen. Den andra typen lyssnar lite för mycket på den första typen och tänker att det nog är bäst att stanna hemma.

Men någonting har hänt. En ny människa är född. Vi kallar henne Den nya vandraren.

Den nya vandraren vill snabbt komma ut i naturen. Ibland vill hon gå långt på branta stigar och ibland vill hon bara ta en promenad. Lite beroende på humör. Framförallt vill hon slippa att bränna sin korv över öppen eld som tar två timmar att få igång och vakna i ett blött tält på morgonen. Därför gör hon mest dagsturer. Då hamnar fokus på vandring, inte på att släpa utrustning och resa tältpinnar.

Och när hon kommer hem, den nya vandraren, vill hon ta en skön dusch, kanske bada och basta lite för att sedan slå sig ner till dukat bord där hon låter sig väl smaka av lokala råvaror med ett gott vin till. Nästa morgon vaknar hon utsövd, blickar mot fjället och funderar på vilken led som passar bäst just idag. Helagsfjället är högt, Skarsfjället är vackert och våffelstugan är ju alltid våffelstugan.

Alltså: Den nya vandraren vill vandra på dagen, sova på natten och äta gott däremellan. Om du är likadan, är du välkommen till Ramundberget i sommar.