Sök och boka resa

search
Sälen - Lindvallen/Hundfjället/Högfjället/Tandådalen
» Våra resmål » Sverige » Sommar - och skidsemester i fjällen » Sälen - Lindvallen/Hundfjället/Högfjället/Tandådalen

Sälen - Lindvallen/Hundfjället/Högfjället/Tandådalen i Sverige

Väljer du Sälen som resmål, får du möjlighet att åka skidor i hela fyra olika områden.

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Sälen - Lindvallen/Hundfjället/Högfjället/Tandådalen i Sverige

Lindvallen - Barnfamiljens bästa vintersemester

Högfjället - Klassisk fjällsemester med förbindelse till Lindvallen

Tandådalen - Sälens puls

Hundfjället - Skidparadiset för stora och små

I Lindvallen hälsar en stor snögubbe på toppen av fjället varmt välkomna. Här finner du - världens största sammanhängande barnområde med knappliftar. Det ger en varierad skidåkning för hela familjen.

Högfjället är det minsta av Sälens skidsystem. Här finns bara 12 pister, men du har gott om plats i backarna. Här är det helt perfekt för långa carvingsvängar. En transportlift förbinder Lindvallen och Högfjället, därför har du tillgång till totalt 51 pister och 48 liftar. Högfjällshotellet bjuder på underhållning och bra afterski.

Tandådalen har den coolaste snow parken, flest svarta pister och ett högt tempo. Här klappar hjärtat för alpin skidåkning av alla de slag, samvaro med vänner och familj samt dagar fyllda med aktiviteter. För god ordnings skull finns det också gröna, blå och röda backar.

I Hundfjället finner du härliga, varierande backar - från Väggen, som är väldigt brant, till de gröna barnbackarna och Trollskogen. I Hundfjället Junior Park hoppar och jibbar framtidens parkstjärnor. Få skidanläggningar erbjuder den grad av variation som i Hundfjället.

Tandådalens 30 pister är med hjälp av transportliften förbundna med Hundfjällets 26 pister vilket ger möjlighet att testa många olika backar.

Mer om Sälen

Det finns över 50 olika restauranger i Sälen, där kvaliteten sägs vara helt ”outstanding”. Ett exempel är Lammet & Grisen, som är en av flera spännande restauranger. Den har ett säreget koncept med en buffé, som både tilltalar barn och vuxna. Tre lekrum till barnen ger även föräldrarna en välbehövlig paus. Ofta är det faktiskt så att barnen helt enkelt inte vill hem igen efter ett besök på Lammet & Grisen i Lindvallen.

Antalet snötäckta fjäll med dess alla olika skidmiljöer, antalet pister och den höga matkvaliteten som restaurangerna har, är några av de faktorer som gör Sälen till en utmärkt skidort att åka till och som även passar alla i familjen. Att hyra en stuga och bo tillsammans nära backen är en upplevelse i sig.