Sök och boka resa

search
30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Sälen - Stöten i Sverige

Stöten är den nordligaste skidanläggningen i Sälenfjällen. Med den största fallhöjden och längsta pisten finns det ordentliga utmaningar för den erfarne skidåkaren i Stöten. Med ytterligare 47 mycket varierande nedfarter kan alla andra också vara med. För dig som vill ge dig ut i längdspåret finns 45 kilometer längdspår för både klassiskt och skate, varav 3 kilometer är elljusspår.

Alpint

Stöten är den nordligaste av Sälens destinationer. De 47 pisterna bjuder på utmaningar oavsett kunskapsnivå – allt från den gröna pisten ”Mormors Störtlopp” till Sälens svartaste pist, "Älvan". Turen till toppen går snabbt och lätt för områdets 19 liftar (varav 2 stolliftar) har en totalkapacitet på 18 000 personer i timmen. Pisterna prepareras dagligen och underhålls löpande i Stöten.

Längdåkning

Det är vackert på toppen av Granfjällstöten där över 200 km längdskidspår väntar på att bli utforskade. Nere i dalen går spåren genom skog och över säter.

Aktiviteter utan skidor

Utanför pister och spår erbjuder Stöten många bra och trevliga matställen. Allt från de små caféerna vid pisterna till restaurangerna i byn med sitt stora utbud. En dag utan skidor i Stöten kan t.ex. användas till snöskotersafari på högfjället eller på en slädtur med hundspann. Om ni vill koppla av inomhus finns det bl.a. bowling och bubbelpool, spa och äventyrsbad.