Sök och boka resa

search
Tänndalen
» Våra resmål » Sverige » Sommar - och skidsemester i fjällen » Tänndalen

Tänndalen i Sverige

Storslagna vidder, massor av snö och ren, hög luft... du har kommit till dom riktiga fjällen!

30 år som researrangör

30 år som researrangör

En del av Stena Line

En del av Stena Line

Delbetala din resa

Delbetala din resa

Prisgaranti på boende

Prisgaranti på boende

97% nöjda kunder

97% nöjda kunder

Tel: 042 - 37 85 00

Tel: 042 - 37 85 00

Tänndalen i Sverige

Tänndalen i västra Härjedalen, inte långt från den norska gränsen, bjuder på fantastisk skidåkning, både längd och alpint, vanligtvis redan från oktober. Säsongen varar en bit in i maj månad. Faktiskt en av de mest snösäkra skidorterna i Europa! Höjderna är imponerande, vidderna betyder frihet. Naturen är alltid närvarande. Uppe på Vättafjället strövar till och med myskoxar fritt!

Högt upp ovanför trädgränsen vilar friden. Nere i dalen sjuder det av liv och lek. Vid dalstationen, som faktiskt ligger på nästan 800 meter över havet, startar skiddagen i det mäktiga pistsystemet.

Med Tänndalens Skidpass är det bara att åka på så länge du orkar. Gott om lättåkta nedfarter, med flera barnområden, offpist och utmanande skogsåkning för duktiga alpinister. Testa gärna skidåkning ovanför trädgränsen, njut av tystnaden och de mäktiga fjällvyerna. Tänndalen är äkta!

Barnens Tänndalen

Årets vinter blir barnens vinter i Tänndalen med stor satsning på barn- och familjeaktiviteter såsom barnens afterski, Småglitter & minidisco på Hamra Wärdshus och Mini-skier-cross i barnbacken.

I Blåbärsklubben leder skidlärarna gänget ut på spännande och roliga äventyr. I Tännporten finns Krokskogen- här finns roliga skogsslingor, små hopp, lite tuffare utmaningar, överraskningar och kryp-in.

I Krokstugan, Tänndalens skiddagis, blir det pyssel och lek - ett perfekt tillfälle att träffa nya vinterkompisar!

Det nya åkbandet i Hamra tar de minsta skidfantomerna enkelt och tryggt upp i backen. Bara att kliva på och vips är du på väg en bit upp mot äventyr. Se upp, här kommer vi!

Snögaranti Tänndalen Gäller 1 december till 1 maj och garanterar att minst 20 km längdspår och 5 åkbara nedfarter i Funäsfjällen är öppna för skidåkning.

10% rabatt på liftkort, skidhyra & skidskola, boka på www.tanndalen.se innan 30/11-2012 för att få rabatt.