Våra resmål » Grekland » Halkidiki
Halkidiki

Halkidiki

Halkidiki - När grekerna själv för bestämma!

Sök och boka resa

search

Halkidiki

Halkidiki är en en grekisk halvö som består av tre "fingrar" med helt olika karraktärer. Hit reser grekerna själv när det är tid för semester.

En resa till natursköna och badvänliga Kassandra ger dig en semester med solvarma stränder, goda viner och rikligt med aktiviteter. Gästfriheten är stor och maten vällagad. Många greker har sina semesterhus här och välfärdas hit under sin ledighet och semster. På halvöns östra sida ligger de flesta turistorter. De populäraste är Kallithea, Palychrono, Hanioti och Pefkochori. Vi har flera olika semesterboende och de allra flesta är koncentrerade till Kassandra halvön. Oavsett om du vill bo på hotell eller lägenhet kan vi hjälpa dig enligt dina önskemål.

Den andra halvön, Sithonia som är det mittersta "fingret", är känd för sina vackra stränder och varierande natur. Här är inte turismen lika utvecklad utan på denna halvön campar man. Här finns många campingområden som ligger i närheten av någon vacker strand. Ett kloster som är öppet för besökare, Tripotamus som ligger i Neos Marmaras. I denna by bor de flesta turister också. Många intressanta kyrkor, ett kloster och ett kapell som tillägnats aposteln Paulus.

Den tredje halvön, Athos, är en munkrepublik. Här lever 2000 munkar i 20 olika kloster. Hit kan inte vem som helst resa. Här välkomnas bara män som har visum. Här finns kloster som använts sedan 1100-talet och räknas till ett av världens äldsta bebodda hus. På avstånd kan man se dessa fina kloster och kyrkor då det finns utflykter med båt som åker längs kustremsan. Gränsen för munkrepubliken går dock en bit ned på halvön och norr om gränsen kan vi erbjuda semesterboende både på hotell och i lägenheter.

För dig som vill åka på en semester med rikligt nattliv är detta ett resmål för dig. I Kalithea finns många barer och stora diskotek. Även på Sithonia finns det festmöjligheter. Även många barer med musik och karaoke finns i byarna Hanoti och Pefkochori.
Från Halkidiki är det inte mer än cirka 1,5 timme till Thessaloniki. Här finns både shopping och storstad för dig som behöver en dag ifrån sol och bad.

Välkommen till semester på grekiska!

Läs mer

Dölj

Visa karta