Våra resmål » Grekland » Peloponnesos

Sök och boka resa

search

Peloponnesos

Grekland är inte bara en massa öar, res till fastlandet och upplev det riktiga Grekland!

Peloponnesos är en halvö som bildar den södra delen av Grekland. Korintiska viken och näset är det som skiljer halvön från fastlandet. Landskapet är fantastiskt vackert med höga berg och gröna dalar, kilometerlånga sandstränder och kristallklart vatten.

Kalamata är en stad med perfekt blandning på kultur, nöje, strandliv och shopping. Oliverna från Kalamata är välkända och riktigt goda. Inte långt från staden Kalamata ligger de klassiska platserna Mistra, Sparta och Olympia.

Den antika staden Korinth ligger på västra sidan av Peloponnesos halvön och är den näst största . Staden har alltid haft ett strategiskt bra läge med den smala passagen till fastlandet, Korinthkanalen.

På den östra delen av Peloponnosos, bara två timmar från Aten ligger staden Nafplion. En otroligt vacker och romantisk stad som tidigare var huvudstaden för Grekland. Ett besök på den medeltida fästingen Bourtzi är ett måste. I Nafplion kryllar det av restauranger, butiker, cafeér och vackra gamla byggnader.

Det bästa sättet att uppleva Peloponnesos är att hyra bil och i egen takt ta sig runt halvön. En blandning av små pittoreska hus inbäddade mellan citrusträd och olivodlingar.

Läs mer

Dölj

Visa karta