Våra resmål » Grekland » Rhodos
Rhodos

Rhodos

Solsäker semester? - Rhodos erbjuder 300 soldagar om året!

Sök och boka resa

search

Rhodos

Rhodos är en av de grekiska öarna som verkligen erbjuder allt på din resa. Oavsett om du är ute efter en slapp och avslappnad semester på en härlig sandstrand eller vill ha fart och fläkt så är Rhodos stället för din semester.

Flyg till Rhodos och välj mellan våra boende på hela ön. Vill du ha boende på hotell, i lägenhet eller i eget hus? Vi har även flera bra alternativ för dig oavsett hur du vill bo. Du väljer mellan lyxiga hotell, all inclucive eller enkla lägenheter.

Rhodos stad

Rhodos stad har en fantastisk medeltida stadskärna med ett myller av gator, gränder och små torg. Här hittar du massor av minnesmärken från medeltiden. Här hittar du en av Europas bäst bevarade medeltidsbyar. Rhodos har ett överflöd av tavernor, caféer och barer. Kvällstempot är högt och varierat och passar den nöjeslystne väl. Vart du än kommer kan du shoppa i överflöd, allra bäst i Rhodos stad. Räcker inte detta kan du hoppa på en dagsutflykt till orten Marmaris på det turkiska fastlandet. Vi har flera bra alternativ till boende under din semester på i Rhodos stad oavett om du vill bo på hotell eller i lägenhet. Det finns 2 större stränder i Rhodos Stad. Den västra erbjuder bad på mjuka stenar och här blåser en härligt fläkt som kan kännas befriande under högsommaren. Runt hörnet hittar du en härlig sandstrand med massor av aktiviteter. I Rhodos stad trivs ungdomarna bäst.

Byarna på västkusten

Byarna längs västkusten ligger tätt inpå varandra. Ixia och Ialyssos är två välkända semesterorter som ligger strax utanför Rhodos stad. Här finns gott om restauranger och affärer. Ialyssos erbjuder många affärer för dig som är shoppingsugen. Hela stranden längs västkusten är stenstrand med härliga runda stenar. När värmen är som högst är det skönt att man valt semester på västkusten. Här blåser medelhavsvinden meltemian en härlig bris svalkar skönt. Här finns ett stort utbud av boende som passar alla. Hotell med eller utan frukost, halvpension, helpension eller varför inte all inclusive. Här finns ett bra utbud av tavernor och barer samt något diskotek men kvällslivet i övrigt är lugnt. I havet hittar du ofta sandbotten och färgen är alltid härligt kristallklar. Var du än bor kan du ta en kort resa med lokalbussen eller taxi in till Rhodos stad.

Byarna på östkusten

De bästa sandstränderna finns på östkusten. Här ligger också den mysiga byn Lindos. Ett populärt utflyktsmål för turistbussar från hela ön. Byn är en charmknutte med vindlande gränder och vitkalkade hus, många med mycket vackra dekorationer. Här finns flera mindre hotell och lägenheter. Här finns flera bra tavernor och barer med en strålande utsikt över havet. Faliraki är en turistort med varierat utbud av hotell, lägenheter, restauranger och nöjen. Här finns en lång sandstrand, väl skyddad för vindar, vilket gör att vågorna sällan blir höga. Kallithea har en av öns bästa stränder, åtminstone enligt öborna. Här kan du hitta små vikar med kristallklart, grönt vatte och små lokala tavernor. Kolymbia är en anna mysig mindre by. Här finns också fina stränder och shopping så att det räcker för familjen. Samtlig dessa byar passar utmärkt till barnfamiljer då sandstränderna här är mer barnvänliga och vattnet oftast lugnt.

En av öns bästa sandstränder ligger mellan Faliraki och Lindos. TsambikaBeach ligger i dalen mellan två berg. Här har bildats en fantastisk sandstrand. Här ligger oftast vattnet spegelblankt och du kan hitta din egen plats utan att trängas. För den som vill finns det både solstolar och parasoller att hyra till en rimlig slant. För dig som vill ligga mer avskilt och inte vill hyra solstol finns en härlig stor biten av stranden där du nästintill får vara ostörd. Längst ner i stranden hörn finns också en avdelning för naturister som ligger härligt avskild. Stranden erbjuder också vattensporter i olika former och stora lekplatser i vattnet för barnen. Inga hotell eller byar ligger i direkt anslutning till Tsampiki men med hyrbil eller moped tar du dig enkelt hit. Från Faliraki är det endast ca 7 minuter i bil. Se bara upp för geterna som gärna går mitt på vägen när du kör till eller från stranden. Stannar du bilen har du snabbt ett gäng kompisar som vill bli klappade eller förväntar sig att du bjuder på något gott.

Oavsett var du bor på Rhodos under din semester rekommenderar vi dig att upptäcka ön. Den har så otroligt mycket att erbjuda utanför de vanliga turiststråken. Fortfarande kan man hitta orörda stränder med fantastiska badmöjligheter. En resa till Rhodos är ett minne för livet.

Läs mer

Dölj

Visa karta