Våra resmål » Island
Island

Sök och boka resa

search

Island

Island är en ö mitt i Atlanten med oslagbar natur och ett unikt kulturarv. Det är lätt att tro att klimatet här är kallt men Island har faktiskt ett milt klimat året runt där temperaturen ligger på mellan -10 grader och -15 grader på vintern. På sommaren kan temperaturen stiga till ca 25 grader. Island är det mest glesbefolkade landet i Europa med ett invånarantal på ca 330 800 personer, vilket gör att här finns mycket oexploaterad natur. En resa till Island innebär en spektakulär och unik upplevelse med fascinerande upptäckter och minnesvärda äventyr.

Naturupplevelser helt i egen klass

Islands natur är verkligen unik och går inte att jämföra med någon annan plats. Här finns allt ifrån glaciärer, varma källor, gejsrar och vulkaner som fascinerar många besökare och som dessutom gör att många reser till Island för att just få uppleva landets spektakulära natur. På höglandet kan du uppleva lugnet, långt bort ifrån bebyggelser, trafik och storstadspuls. Här råder tystnad och lugn där du kan upptäcka jordens vackra skapelser i form av höga berg, varma källor och lavafält. Dessutom fantastiska grottor, isblåa sjöar och vita glaciärer gör att här finns mycket äventyrliga upplevelser. Vid Askja kan du klättra ned för kratern Vítis och bada i varma lervatten. I Pórsmörk kan du vandra bland gröna dalar och de höga fjällen. Förutom vandring kan du ta dig fram med häst, med guidade bussturer eller med bil. Ska du köra själv är en Jeep att rekommendera eller någon annan form av terrängbil då vägförhållandena kräver detta. På sydlandet kan du upptäcka vulkaner där två av Islands mest aktiva vulkaner finns, nämligen Hekla och Katla. Här finns vackra vattenfall och forsar där det mäktiga vattenfallet Gullfoss finns. För den äventyrlige går det att åka forsränning här. På sydlandet finns dessutom Islands mest kända gejsrar, nämligen Geysir.

Norra Island är perfekt för fjällvandring med stora bergskedjor i Eyjafjördur. Området kring bergskedjorna bjuder på en enastående vy, speciellt vid soluppgång eller i kvällsskymningen. Överallt på Island kan du upptäcka det fantastiska djurlivet där islandshästen är landets stolthet. Genom arrangerade ridturen kan du uppleva Island från hästryggen. Förutom Islandshästen finns det sälar, valsafari, vackra fåglar och mycket mer. Oavsett vilken del av Island du väljer att besöka så kommer du uppleva den vackra naturen och delta i äventyrliga aktiviteter som bland annat paddla kajak, vandra, utforska grottor och åka forsränning.

Reykjavik

Reykjavik är Islands huvudstad och även största stad. Här finns ett stort kultur- och nöjesutbud med ett flertal restauranger, barer och nattklubbar. Många utflykter som arrangeras för att upptäcka övriga Island utgår oftast från Reykjavik. Här är det enkelt att ta sig runt antingen till fots, med buss eller med taxi. Befolkningen på Island är mycket vänliga och visar gärna upp sin isländska kultur. I Reykjavik kan du besöka museum, vackra kyrkor och shoppa. Även om Reykjavik inte är en exploaterad shoppingstad så finns här shoppingcenter och små butiker. Här säljs främst mycket hemstickade plagg och mycket handgjorda prylar, som en rekommenderad souvenir.

Island är en fantastisk destination som har mycket att bjuda på för naturälskaren, äventyraren eller för dig som vill ha en annorlunda och avkopplande semester. Vi erbjuder en rad olika [hotell på Island] (http://www.sembo.se/d/Hotels/Search.aspx?q=Storstad, Island&useDefaultDates=True&numberOfNights=1&lpc=True&pax=rpp&showInline=True&af=True) med boenden i Reykjavik. En resa till Island är något utöver det vanliga och något du inte vill missa.

Flyg till Island: Ca 3,5 timmar. Valuta: ISK (Isländsk krona). Språk: Isländsk. Tidsskillnad: 2 timmar. Visum: Krävs inte för att resa till Island.

Läs mer

Dölj

Visa karta